ŽENE U OBITELJI MAMIĆ: Samozatajne su i rijetko se pojavljuju u javnosti, ali neke nisu uspjele pobjeći od malverzacija

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zdravko i Zoran Mamić opet su u središtu pozornosti nakon što je presuđeno da obojica moraju u zatvor. Izvan fokusa javnosti ostaju njihove djevojke i supruge, koje su burne živote dinastije Mamić uglavnom provodile samozatajno.

Zdravko Mamić se s 21 godinom oženio s Nadom koja je od njega bila starija 8 godina. Upoznali su se u klubu Scena, a Zdravkova se majka protivila toj vezi. U braku su dobili sina Marija, a zatim se rastali zbog, kako je priznao, njegovog “švrljanja”.

“Ona je bila prezgodna, govorila je pet jezika, završila fakultete u Rimu i u Londonu. Bila je jedinica i strašno zgodna. Svi smo plesali na plesnom podiju i svojem je društvu rekla kad bi barem mogla čuti još jednom ovu pjesmu. Ja sam naćulio uši i to je bila pjesma ‘I can’t stand the rain’. Imao sam svog DJ-a i on mi je još jednom pustio tu pjesmu. To je bio naš prvi kontakt, nakon toga sam ju pozvao van. Hodali smo tri-četiri godine, oženili se i dobili sina Marija”, ispričao je svojedobno za Express.

S Nadom se ponovno oženio, opet zbog nezadovoljstva majke, ali brak nije potrajao ni drugi put. Pažnju mu je 1994. godine privukla samozatajna Marina, oko koje se morao poprilično potruditi.

“Kad sam vidio moju Marinu, koja je izuzetno zgodna, atraktivna i visoka, odmah sam se za nju zapalio. Imala je nogu do plafona. Odmah sam se počeo upucavati i kad smo izašli iz restorana, pozvao sam ju u Esplanadu na piće. Mislio sam da ću je impresionirati jer sam vozio Jaguara. Nisam uspio. Škartirala me i sjela u svoj Uno”, ispričao je Zdravko koji je Marinu ipak uspio osvojiti, i to plesnim pokretima u stilu Freda Astairea.

S Marinom je dobio dvije kćeri, Ivu i Luciju. Samozatajne poput svoje majke, završile su fakultete u inozemstvu i rijetko se pojavljuju u javnosti. Marina se posvetila kućanstvu i odgoju djece.

Marinin život je obitelj. Nikad se nije dogodilo da nije skuhala ručak, ona razvozi djecu, dnevno šeće oko dva sata, ide četiri puta tjedno u crkvu na razne molitve i seminare, odlazi u kazališta i na koncerte ozbiljne glazbe… Ja sam u nekom drugom svijetu i taj svijet Marinu ne zanima. Ona ga poštuje, ne radi probleme, ali u njega ne želi ući”, ispričao je Zdravko, te otkrio da je i sa bivšom suprugom i dalje u dobrim odnosima.

Iako je svoju suprugu nastojao prikazati kao nekoga tko je izvan svih mamićevskih poslova, ni nju nisu zaobišle malverzacije. Pod policijskom istragom našla se nakon što je postala vlasnica dva luksuzna stana u Cvjetnom prolazu. Raskošni stanovi veličine 97 i 70 kvadrata plaćeni su 884 i 368 tisuća eura, a ukupna vrijednost imovine gospođe Mamić procijenjena je na 12 milijuna kuna.

Zdravkov brat Zoran najprije se oženio s Vanjom Horvat. Brak je potrajao 17 godina, a u njemu su dobili sina Brunu i kćer Ninu. I Vanja se poput Marine posvetila obitelji i odustala od karijere stomatologinje. Nakon razvoda 2010. godine Zoran je oženio Riječanku Anu s kojom se ubrzo i razveo. Ona je protiv Zorana podnijela tužbu, tražeći polovicu od dvaju apartmana u Novalji na Pagu. Objasnila je kako je ona sudjelovala u kupnji te opremanju navedenih apartmana. Ona i Zoran navodno su se prije rastave dogovorili kako sklopiti ugovor o diobi bračne stečevine, što prvenstveno uključuje diobu apartmana, no Mamić je odbijao potpisati ponuđeni ugovor.

Zoran je trenutno u vezi sa Senkom Mandić, s kojom je prošle godine dobio kćer Maru. Nedavno je postao i djed, kada je njegova kći Nina rodila djevojčicu.

Mlađi član dinastije Mamić, Marijo, se poput svoga oca ženio više puta. Monika Kravić se poput drugih žena Mamićevih odrekla karijere voditeljice kad je uplovila u bračne vode s Marijem. Dobili su dva sina, Josipa i Jakova i razveli se nakon osam godina braka. I ona se sudski spori s Mamićima zbog pozajmice koju je potpisala sa svojim svekrom, ali novac navodno nije vidjela.

Nakon razvoda s Monikom Marijo je oženio Tiju Jurčić, pokćerku Ljube Jurčića. Poput svih drugih žena Mamićevih, ni ona ne istupa u javnosti.

Komentari