Zdrava kosa najbolji je modni dodatak, evo kako kod kuće dobiti salonske rezultate

FOTO: Pixabay

Možda ste studentice na budžetu, a možda štedite za putovanje s frendicama ili pak za one neodoljive cipele koje ste nedavno vidjele u izlogu omiljene trgovine. Bilo kako bilo, odlazak kod frizera iz vašeg novčanika može izvući veliku svotu novca koju trenutno nemate ili ne želite potrošiti. Donosimo savjete koji će vam pomoći da kod kuće dobijete rezultate kao iz salona.

Prljavo, prljavo prljavo!
Znamo, znamo! Mnoge od nas se groze na ideju prljave kose, ali ukoliko je bojate kod kuće ovo je neizostavan korak. Kako biste dobile ono najbolje od boje, vaša kosa ne smije biti oprana barem 3 dana. Prirodni sloj sebuma i masnoće kojeg se inače pokušavamo riješiti stvara savršenu podlogu za boju i uvelike štiti vaše vlasište od štetnih učinaka. Ukoliko i inače imate probleme s perutanjem, ovo će smiriti vlasište i korijen kose koji će potom, tijekom bojanja, biti minimalno iziritirani.

Nema lutanja među nijansama
Prilikom kupovine boje za kosu, pripazite da se uistinu radi o nijansi sličnoj vašoj trenutnoj kako vaša kosa ne bi imala dvije boje- jednu na cijeloj dužini, a drugu na izrastu!

Koliko boje?
Ukoliko po prvi puta bojate cijelu kosu ili želite drastičniju promjenu nijanse, morate znati i da jedna kutijica boje jednostavno nije dovoljna. Na poleđini pročitajte preporuku proizvođača koja će vam jasno naznačiti koja količina vam je potrebna. Pa ipak, nepisano pravilo glasi ovako: za kosu do ramena trebat će vam jedna kutijica, za dugu kosu dvije, a za onu izrazito dugu čak tri ili više!

Nijedne mrlje
Tko god da je ikada bojao kosu zna koliko uporne mogu biti mrlje po ušima, vratu i licu. Tko radi taj i griješi, ali ukoliko se ovakva greška dogodi prilikom bojanja može ostaviti loš prvi dojam. Prije bojanja na mjesta na kojima vam se mogu potkrasti ove greškice temeljito namažite vazeinom, a kasnije ih samo prebrišite vlažnom maramicom. Voilà, kao da se ništa nije ni dogodilo!


Andrea zna!
Vlasnica frizerskog salona Elan iz Splita, Andrea Budimir objasnila nam je kako bojanje kod kuće ne bi trebalo služiti za eksperimentiranje.
”Kod kuće igrajte na sigurno. Kada su u pitanju svijetle nijsanse preporučam odlazak kod frizera, a pogotovo ako je uključeno i izbjeljivanje kose.”, rekla nam je ova mlada poduzetnica, a za kraj je nadodala i kako se obavezno treba pridržavati sigurnosnih uputa.

Komentari

loading...
-->