‘ZBOGOM, DRAGI MOJ ŽARKEC’ Neutješne kolege opraštaju se od velikana hrvatskog glumišta

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatski kazališni i televizijski glumac i jedno od omiljenih lica koje smo obožavali gledati u ‘Dugoj mračnoj noći’, ‘Glembajevima’, ‘Vukovar se vraća kući’, ‘Trešeti’, Žarko Potočnjak, preminuo je jutros u 76. godini. Velikan hrvatskog glumišta iza sebe je ostavio mnogobrojne projekte po kojima će ga se pamtiti još dugi niz godina, a njegov odlazak pogodio je i kolege s kojima je Žarko surađivao na daskama koje život znače.

Tako su se od glumca putem društvenih mreža oprostili mnogi, a među njima je i glumica Anja Šovagović Despot.

Foto: Instagram

– ˝Kada se glumac baci˝, pisao je Arsen o Žarku Potočnjaku, a Žarac je bacao naglavačke glumačku scenu u Hrvata, publiku u trans od smijeha i ludosti, a kritiku na tvrda koljena. Klanjam Ti se kralju umjeteonstva i počivaj u miru Božjem- napisala je glumica.

Foto: Instagram

Od glumca se putem Instagrama oprostio i Tarik Filipović. ˝Zbogom dragi moj Žarkec˝, emotivno je poručio glumac i voditelj uz crno bijelu fotografiju preminulog kolege. ˝Žarko Potočnjak počivaj u miru legendo˝, napisala je na svom Facebook profilu glumica Jasna Odorčić koja je s Potočnjakom glumila u seriji ‘Najbolje godine’.

Podsjećamo, početkom ove godine Žarko je donio veliku odluku. Dana 3. veljače, na svoj 75. rođendan, odlučio je da više neće glumiti u predstavama niti snimati, odnosno, donio je neopozivu odluku o prestanku bavljenja glumom.

Do ove je odluke došao razočaran u mlađe kolege glumce. ‘Ova sadašnja stasala generacija ne može pronaći formu kojom bi se probila do publike, ne zna se probijati kroz katastrofične situacije, vršiti svoje umjetničko poslanje – objavljivati svijetu svoje viđenje teškoća kroz koje prolazi’ ispričao je za 24 sata u siječnju ove godine.


Komentari