Zaveo ju je a onda šok: Josipa Pavičić otvorila dušu o teškoj ljubavnoj traumi: ‘Ponižavaju nas, prijete nam’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Spisateljica Josipa Pavičić uskoro će održati promociju svoje nove knjige ‘Ja, pa ja i opet ja‘ u Zagrebu, a tim je povodom otkrila i nepoznat detalj iz vlastitog života.

Kako piše Story, knjiga donosi  iskustva desetaka žena koje su žrtve narcisa. Samoj spisateljici je upravo pojava narcisoidnosti bila glavni motiv za stvaranje nove knjige koja bi mnogima mogla itekako poslužiti u tome kako prepoznati, preživjeti i preboljeti narcisoidnu osobu.

Foto: Instagram

Pavičić u knjizi opisuje osobine i načine ponašanja kojima patološki narcis žrtvu zavodljivo odvlači u ljubav iz bajke, da bi nakon toga uslijedila potpuna manipulacija i urušavanje svega lijepog što je ta osoba dotad imala u vezi s narcisom, piše Story.

Izrazito je bitno napomenuti kako je knjiga s odobravanjem prošla stručno psihijatrijsko mišljenje.

Ukoliko ste među onima koji su izašli iz takvog toksičnog odnosa ili se još uvijek u njemu nalaze, čitateljima se nude savjeti kako vratiti poljuljano ili čak i potpuno izgubljeno samopouzdanje.

Josipa Pavičić javila se iz bolesničkog kreveta: ‘Moje je bolničko putovanje započelo u božićnoj noći’

I sama spisateljica je otkrila da je i  sama imala traumatičan odnos s narcisom.

“Što nam sve rade emocionalni zlostavljači? Nazivaju nas uvredljivim imenima, viču na nas, ponižavaju nas, prijete nam, drže nam lekcije, kontroliraju nas i provjeravaju, uvjetuju nam: “Pustit ću te ako napraviš to i to,“Voljet ću te ako napraviš to i to…”, izazivaju u nama osjećaj straha.


Komentari