‘ZAUVIJEK ISTE RIJEČI ODZVANJAJU U OVIM DANIMA’ Doris Pinčić emotivno o Vukovaru, Škabrnji i Nadinu: ‘Nek se vašim ulicama čuje dječji smijeh’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U Vukovaru i diljem Hrvatske se danas obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a oni koji osobno nisu mogli otići položiti svijeće i vijence u čast gradu heroju, počast odaju putem društvenih mreža. Jedna od njih je i HRT-ova voditeljica, 33-godišnja Doris Pinčić koja se Vukovara prisjetila uz riječi Siniše Glavaševića citirajući njegovu ‘Priču o gradu’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doris Pinčić (@dorispincicrogoznica_doda)

˝Zauvijek iste riječi odzvanjaju u ovim danima. Vukovar, Škabrnja, Nadin. Nek’ se vašim ulicama čuje dječji smijeh i neka ispere sivilo tog studenog 1991.˝, napisala je voditeljica ispod jednog od najpoznatijih tekstova o Vukovaru koji je novinar Siniša Glavašević završio riječima:

˝Morate iznova graditi. Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi˝.

 

Komentari