ZAGREBAČKOG BLOGERA IZNENADIO TALIBANSKI VOĐA: ‘Sjeo je preko puta mene, s njim su bila dvojica naoružanih talibana’

Foto: Facebook / Kristijan Ilićić

Zagrebački bloger, avanturist i influencer Kristijan Iličić nalazi se u Afganistanu. Na svojim kanalima objavljuje videa i fotografija iz te zemlje. Sada je opisao susret s talibanskim vođom.

“Upravo se dogodila jedna zaista zanimljiva situacija. U lobiju sam hotela, uploadam storije jer tu internet koliko-toliko dobro radi. Kroz ova vrata zatim ulazi lik cijeli u bijelom, izgledao je kao talibanski vođa, kao lik kojeg sam znao vidjeti u vijestima, na TV-u. Sjeo je preko puta mene, s njim su bila dvojica naoružanih talibana”, opisao je Iličić. Dodao je da mu je muškarac rukom pokazao kako je sve u redu te potražio dva prevoditelja. Nastavlja da mu je nakon toga krenuo pričati te da je situacija izgledala vrlo ozbiljno.

“Međutim, onda mi je prevoditelj preveo i rekao da su mi poželjeli dobrodošlicu, da su došli provjeriti u hotel kako sam, da li je sve u redu. Rekli su da žele da moje putovanje prođe kako treba, da me nitko ne smije dirati i da ih nazovem ako budem imao bilo kakvih problema s bilo kime”, kazao je Iličić.

@kristijanilicic ♬ original sound – Kristijan Ilicic

Rekao je i da talibani znaju kada je točno ušao u njihovu zemlju te da će isto tako znati kad će je napustiti. Dobio je i vojnika čiji je zadatak da ga čuva. O tome je snimio novi video.

“Kad sam posljednji put bio u Afganistanu, bojao sam se da me ne otmu i ne ubiju. Sad, manje od dvije godine kasnije, hodam po Chagcharanu i uz mene je talibanski vojnik koji me čuva da nemam nikakvih problema. Čisto radi sigurnosti, nevjerojatno. Ovaj grad je pun talibana, a ja sam jedan od rijetkih stranaca koji je uspio ući ovdje. Svi me čudno gledaju jer imam kameru i pričam na hrvatskom”, kazao je tom video. U istom gradu su ga fotografirali za novine, a Ilčić se našalio kako se nada da fotografija neće poslužiti kako bi za njega tražili otkupninu.

@kristijanilicic ♬ original sound – Kristijan Ilicic

Dobio je dozvolu i da posjeti te dronom snimi Minaret of jam. “Prvi turist na svijetu koji je ovo remek-djelo snimio sa dronom i jedan od rijetkih ljudi u svijetu koji se uopće probio do njega”, napisao je uz video.

 

Komentari