Zagrebački vizašist za kojeg postoji lista čekanja savjetuje kako zablistati na dočeku 2022.

U po mnogima najdražem dobu godine nižu se poslovni i privatni domjenci, ručkovi i večere, a sva se slavlja zaokružuju Badnjakom, Božićem i proslavom najluđe noći, Novom godinom. Ako netko zna što su trendovi u make-upu, to jer onda jedan od najperspektivnijih mladih hrvatskih vizažista, Marko Tolić. Pitali smo ga što se od trendova u šminki nosi ove zime, kako da se našminkamo za privatne, a kako za poslovne zabave, te što se od nas očekuje kad je šminka po pitanju na obiteljskim ručkovima.
Što se nosi ove zime, od boja na usnama, što se nosi na očima? Tuševi? 
Trendovi u zimskom make-upu sezone 2021. na 2022. godinu su boje na očima, ne pastelne nego baš bright, plava, roza, čak i crvena boja, u obliku sjenila i tuševa. Ono što se može napraviti da se takav make up prilagodi svakodnevnoj uporabi je korištenje maskara u boji, tuševa pa čak i sjenila, ali na finiji i blaži način.
Drugi trend je rumenilo u obliku 80-ih godina. To su neke roze, crvene i čak narančaste nijasne. Veliki su trend boje na ustima, tipa crvena, narančasta, roza… ove sezonene ne nose se ljubičasti ni bordo tonovi koje smo viđali dosad. Ove godine idu veselije boje.
Treći trend, jako popularan, su cirkoni, biseri polukružni, naljepnice, aplikacije, sve stvari koje se mogu lijepiti. To odlično izgleda oko očiju, po licu, to je trend koji se može prilagoditi i koristit za party ili evente. Moja preporuka je da se ni jedna od ovih trendova ne miješaja skupa kako bi se izbjeglo previše svega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Tolic (@markotolic)

Kakve teksture birati zimi? 
Preporučam čim manje pudera u prahu, jer je zima, pod grijanjem smo, koža se isušuje, dakle, koristite kremaste tekuće podere na kožu koja je dobro pripremljena s hidratantnom kremom. Kako je sve tmurno i kako nema sunca, koža podnosi više sjaj i blistavost nego što je to preko ljeta, kada želimo više mat teksture kako bi make up trajao cijeli dan.
Kako s par jednostavnih trikova dnevni look pretvoriti u svečaniji?
Dnevni make up se može pretvoriti u noći korištenjem olovke u smeđoj, crnoj, čak i plavoj boji, jer je to trend, u torbicu za posao stavite olovku i kist s kojim ćete olovku razmazati u obliku sjenila. Znači, potrebne su samo dvije stvari, olovka i kist za blendanje, ako niste tip koji voli naglasiti oči, nego usta, onda definitivno uzmite olovku za usta u jačoj boji s kojom se dnevni make up lako može pretvoriti u noćni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Tolic (@markotolic)

Kako se našminkati na poslovni domjenak?

Odaberite šminku po osjećaju i obzirom na društvo koje će tamo biti. Poželjno je izgledati svečanije i drugačije, ali bitno je paziti na društveni aspekt, da ne odskače od teme i previše od ljudi koji su na evetu. Razmislite kakva je vrsta eventa, jel to više mladenački, opušteno druženje ili je to ozbiljniji event. Za opuštene evente možemo puno više eksperimentirati, a ako je koorporacski event ne želimo imati šljkice jer šaljemo krivu poruku, jer s make upom govorimo puno toga; kako shvaćamo svoj posao i event na koji idemo.

Što sve na sebe staviti za Novu godinu? Što od boja odabrati za obiteljski ručak?

Prihvaća malo ludila i glamura i opuštenosti, svakako je bitno da se čovjek osjeća ugodno i nosi ono što mu paše, da ne nosi nešto samo zato jer je Nova godina, tipa, stavit ću šljokice a šljikice mi ne stoje. Bolje da se prilagodi osobnom viđenju i stilu. Ako osobni stil nisu šljokice, a želite biti posebni, šljokice se mogu aplicirati na crveni ruž, pa je to neki mali odmak, a nije preekstravagantno. Što se obteljskog ručka tiče, mislim da je obitelj mjesto gdje bi trebali biti sooji i nositi čim manje šminke. Nešto osobno, da se osjećate ugodno i lijepo i svježe. Neki korektor, lagani puder, maskara, lijepe začešljane obrve, na usta balm u boji ili sjajilo i runenilo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Tolic (@markotolic)

Šljokice na tijelo?

Da, samo uvijek šljkice koje su jako sitne, mica čestice, jako sitne gotovo da se okom ne vide nego samo kada svijetlo zabljesne. To su highlateri. Izbjegao bi krupne šljokice i glitere koji izgledaju kao da je koža prljava. Treba nam fini sjaj koji se ne vidi golim okom.

 


Komentari