Mračna strana Zagreba: Pod Sljemenom se krije mistična Gizelina kuća, znate li kakve tajne skriva?

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Pod Sljemenom je bila smještena Gizelina kuća u koju nitko osim vlasnice nikad nije zakoračio. Kako govore gradske priče, ona je bila udovica.

Ova starica uvijek je bila obučena u crno i nitko nikada nije zakoračio u njezinu kuću, osim crnih mačaka koje su uvijek boravile u njenom dvorištu.

Gizela je uvijek mirisala na amonijak, sumpor i razne trave od kojih je spravljala svoje pripravke zato su je susjedi proglasili vješticom.

Legenda kaže da je zahvaljujući svojim pripravcima uspjela nadživjeti nekoliko generacija. Početkom 90-ih kuća se urušila, a u ruševinama nije bilo ni traga tijelu bivše vlasnice.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Na zemljištu je od tada trebalo izniknuti nekoliko stambenih objekata, ali svi su projekti na kraju propali, dok na okolnim lokacijama već desetljećima uredno niču nove kuće i zgrade pa se javljaju priče o tome kako je ta kuća ukleta i zato nema sreće s gradnjom na tom terenu.

Gizelina zemlja još uvijek čeka znatiželjnike koje će primamiti legenda pa će priču o misterioznoj vlasnici prenijeti dalje.

Možda na tom terenu nešto novo niti ne treba biti izgrađeno. Iako su legende samo legende, takva mjesta imamo da bi se one na nečemu stvarale.


Komentari