Jezivi ‘SLENDER MAN’ luta po šumama u okolici ZAGREBA?

Screenshot

Slučajno ga je fotografirala skupina izletnika u jednoj od šuma u okolici Zagreba. 

Jeste li ikada čuli za Slender Mana? Jezivu prikazu bez lica, visoku nekoliko metara, izrazito dugačkih udova, koja luta šumama i otima uglavnom djecu, ali nema ništa protiv otimanja i starije populacije. Naziv za ovu spodobu, Slender Man, nastao je 2009., ali njegova povijest seže daleko u prošlost. Neki ga nazivaju demonom, neki samim vragom, a za neke je on izvanzemaljac. Otkako je dobio službeno ime, slike Slender Mana obasule su internet i svi tvrde kako su baš vidjeli njega. Pojavljivao se u svim dijelovima svijeta i strašio ljubitelje prirode, a 2014. čak je “optužen” da je utjecao na dvije 12-godišnje djevojčice koje u izbole kolegicu čak 19. puta, a tvrdile su kako su pročitale da je to prvi korak ka sljedbeništvu Sledner Mana dok je jedna izjavila kako se on može teleportirati i utjecati na ponašanje. Prijavljen je i slučaj kada je 14-godišnja djevojčica zapalila kuću zajedno sa bratom i majkom u njoj, a ustanovilo se kako je prije toga dosta vremena provodila proučavajući Slender Mana. Povezivan je i sa misterioznom serijom samoubojstava mladih ljudi u dobi od 12 do 24 godine u Indijanskom rezervatu. Navodno su bili pod utjecajem Slender Mana, a Indijanci za njega imaju drugi naziv, Duh Samoubojstva i vjeruju kako on uistinu postoji.

Screenshot - Originalni Slender Man
Screenshot – Originalni Slender Man

Bilo kako bilo, vjerovali vi ili ne, ovaj demon, vrag ili jednostavnije, Slender Man, viđen je i u okolici Zagreba. Točnije u jednoj od šuma koje okružuju Zagreb. Kako utvara nema problema s mijenjanjem lokacija teško je utvrditi u kojoj se šumi možda nalazi. Nalazi li se jeziva spodoba na Medvednici, Žumberku, Turopolju može se samo nagađati, a tko zna, možda osvane i u Maksimiru.

Screenshot - Zagrebački Slender Man
Screenshot – Zagrebački Slender Man

Fotoaparatom ga je slučajno uhvatila skupina izletnika u jednoj od zagrebačkih šuma, tvrde kako tada oko njih nije bilo nikoga, a isključuje se mogućnost da je to medvjed jer ih u okolici Zagreba nema. Razumno objašnjenje bilo bi da je netko iz njihove ili neke druge planinarske grupe otišao mokriti, ali oni tvrde kako oko njih nikoga nije bilo niti su ikoga čuli. Tu su i počele glasine kako je baš riječ o Slender Manu. Sliku su analizirali stručnjaci i potvrdili kako slika nije prošla računalnu obradu. 


Komentari