Inicijativom zagrebačkog Mosta zaustavljeno bespravno trošenje novca

FOTO: Facebook / Konjički klub Hiperion

MOST-ovi Vijećnici u Zagrebu rade na otkrivanju i sprečavanju korupcije i malverzacija

Iako imaju samo jednog vijećnika u GC Maksimir, Mostovci su uspjeli zaustaviti dugogodišnje trošenje novca u Konjičkom klubu Hiperion.

Naime, Mostovi vijećnici Sandra Bartulović (MO Maksimirska naselja) i Vlado Marić (GČ Maksimir) gotovo četiri mjeseca provodili su koordinare aktivnosti, nakon čega je Konjički klub Hiperion u 2017. godini ostao bez planiranih gotovo 700 000 kn iz fonda za male komunalne akcije Mjesnog odbora Maksimirska naselja.

Kako su podsjetili, nekoliko se godina novac iz fonda malih komunalnih akcija trošio, između ostalog, i na uređivanje prostora privatnog Konjičkog kluba Hiperion, a da Vijeće Mjesnog odbora to nije niti predložilo niti podržalo.

Mjesni odbor je na inicijativu Mostove vijećnice zatražio pismeno očitovanje Vijeća Gradske četvrti Maksimir o kriterijima na temelju kojih je 2017. godine planirano u ovu svrhu investirati čak 698.010,00 kn. Mostov vijećnik u Gradskoj četvrti Maksimir insistirao je da se točka uvrsti na dnevni red i da Vijeće Gradske četvrti da odgovor.

“S obzirom da argumentiranog odgovora na pitanje zašto se ne poštuje volja Mjesnog odbora nije bilo pa se tako odustalo i od planirane investicije. Svrha malih komunalnih akcija jest ulaganje u infrastrukturu za poboljšanje kvalitete života građana mjesnog odbora što ulaganje u privatni konjički klub svakako nije”, stoji u objavi zagrebačkog Mosta.


Komentari