ZAGREBAČKI GLUMAC O BORBI S KORONOM: ‘Sumnja u cjepivo evolucijski je korak unazad. Nećemo valjda opet u krošnje?

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Dado Ćosić, glumac zagrebačkog ZKM-a, javno je podijelo kako se osijeća zarazivši se korona virusom. Zahvaljujući cjepivu prošao je s lakšim simptomima, no ni oni nisu zanemarivi.

‘Ovu svoju koronu pokušavam sagledati s nekoliko aspekata. Kako sam dva put cjepljen, nisam imao jako simptome, ali sam izgubio okus i miris. Čudno mi je naravno, jesti hranu koja nema nikakav okus, izgubio sam i apetit, ali sada razmišljam koliko nam je hrana zapravo ugoda, a koliko potreba’, ispričao je Dado na svojem Facebook profilu. Prve simptome osjetio je prije pet dana.

‘Ukratko bih vam iz osobnog iskustva podijelio zašto cijepljenje ima smisla. Prije točno četiri dana pojavili su mi se prvi simptomi. Groznica, pritisak u sinusima, temperatura mi se digla do 38,5 i to je jedini puta da sam popio lupocet. Sutradan mi je temperatura varirala između 37,4 i 37,8 i ništa nisam pio jer su mi rekli da tablete uzimam samo ako imam temperaturu veću od 38. Nije se više niti jednom popela i pustio sam tijelo da samo odradi borbu s virusom…. ‘, nastavio je Dado.

‘Drugu dozu sam primio prije pet mjeseci. Činjenica, znanstveno dokazana, da cjepivo funkcionira, a upitna je samo njegova dugotrajnost. Pa će možda trebat treća ili četvrta doza, nebitno. Protiv gripe se cijepimo svake godine. A ono što sam ja osjetio prva dva dana nije ni nalik gripi. Mnogo je zeznutije. Pa evo, ako nas dosezi 20. stoljeća u vidu svih bolesti koje su istrebljene ili drastično smanjene uporabom cjepiva nisu nagovorile da se cijepite, sumnjam da će vas i ovaj moj iskaz uvjeriti. Međutim, optimističan sam. Mislim da je sumnja u cjepivo evolucijski korak unazad. S drveća smo sišli jer je na zemlji bilo izdašnije. Nećemo valjda opet u krošnje?’, zapita se glumac.

Komentari