Zagrebački glumac iskreno o ‘dojdekima’: ‘Dotepenci su skoro pa i stvorili Zagreb’

Foto: Facebook

Današnji gost u emisiji Purgeraj na Radiju Sljeme bio je 56-godišnji glumac Zlatko Ožbolt. Kako je pojasnio, iako je slučajno rođen u Karlovcu, smatra se pravim purgerom iz Šestina. Zašto su mu srcu posebno prirasla zagrebačka prijevozna sredstva, ali i kako gleda na dotepence u Zagrebu, otkrio je u emisiji.

˝Sve volim u Zagrebu, bolje me pitati što ne volim! Iako djetinjstvo nisam proveo u Zagrebu, uvijek sam išao bakama, dijete sam novog vala pa su mi svi ti izlasci, glazba ostali u sjećanju˝, započeo je glumac koji već godinama igra u Kazalištu Komedija. ˝Najviše su mi srcu prirasli tramvaj i žičara, ta prijevozna sredstva u Zagrebu. Uvijek osjetim blago uzbuđenje kad se vozim tramvajem ili gledam žičaru˝, pojasnio je Zlatko koji je komentirao i dotepence u Zagrebu.

˝Dotepenci spadaju u pozitivnu stranu Zagreba˝

˝Prepoznam dotepence, pun sam predrasuda, volim predrasude˝, rekao je kroz šalu pa dodao: ˝Po fizionomiji ih ne prepoznajem, ali po govoru da. Dotepenci spadaju u pozitivnu stranu Zagreba. Da njih nije bilo, grad bi još imao 10 tisuća stanovnika. Nemoguće je zamisliti Zagreb bez dotepenaca, oni su ga skoro pa i stvorili˝, naglasio je glumac.

Za kraj, 56-godišnjak je opisao i kako vidi Zagreb u budućnosti, ali i sebe u njemu. ˝Nisam puno razmišljao o tome… Zagreb je po svojoj strukturi jako zgodan, velik je grad, a centar mu je baš nekako sitan, ta Iličica naša uska, sve je nekako zbijeno… Bojim se tog usitnjavanja Zagreba – na jednu se stranu širi, a na drugu se usitnjava… Pa i taj advent, to je sve nešto malo, sitno, volio bih da se u tom centru napravi neki zahvat da se to malo raširi, postane veće. Sebi ne želim ništa posebno, hobi imam – vinograd, za ništa drugo nemam vremena˝, zaključio je skromno glumac.

Komentari