Zagrebački festival zabavne glazbe vraća se u travnju: Prvi put se prijavio i poznati glazbenik koji je nastupao na Eurosongu

Screenshot: SHUGA' Music Channel

Krajem travnja očekuje se održavanje 69. izdanja Zagrebačkog festivala zabavne glazbe.

Riječ je o manifestaciji koja se prvi put u gradu održala 1984. godine, a neprekinuti nastupi na ovom događaju iz godine u godinu, pamte se od 1953. Time je to najstariji festival takvog tipa u ovom dijelu Europe.

“U proteklih pola stoljeća nezaobilazni je događaj u hrvatskoj i jugoslavenskoj zabavnoj glazbi. Pomogao je afirmaciji zabavne i plesne glazbe kao kulturnog fenomena i suoblikovao regionalni i nacionalni glazbeni izraz. Na Zagrebačkom festivalu promovirane su tisuće skladbi koje su proteklih desetljeća činile korpus tradicionalne zabavne glazbe ovih prostora, a svi značajni interpreti nastupali su redovito na ovom festivalu”, navode na službenim stranicama festivala.

Dodali su i kako ni u 21. stoljeću ne manjka glazbenika, a u četvrtak je otvoren natječaj za sudjelovanje u travnju (dok se manifestacija prethodnih godina održavala zimi).

Kako pišu infovodice.hr, ove godine je na natječaj pjesmu poslao i popularni pjevač Igor Cukrov, koji do sada nije nastupao na ovom prestižnom glazbenom natjecanju.

Detalji nove pjesme ovog pjevača iznimnih vokalnih sposobnosti trenutno nisu poznati, ali infovodice.hr navodi kako je riječ o duetu s “iznimno nadarenom pjevačicom s juga Hrvatske”.

Pjesma će biti snimljena na hrvatskom i engleskom, ali neće izaći prije završetka natječaja.

Kako natječaj traje svega mjesec dana, do 20. veljače, obožavatelji voljenog glazbenika iz Šibenika neće morati predugo čekati kako bi čuli novu pjesmu, ali i doznali hoće li ove godine imati svoj prvi nastup na kultnom festivalu u jednom novom, proljetnom izdanju.

Inače, Cukrov je prije pet mjeseci objavio singl “Papar i med“, a udruživši pjevačke snage s Andreom, predstavljao je Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom “Lijepa Tena” 2009. godine.

Komentari