ZAGREBAČKE CURE POKRENULE PLATFORMU ‘Oduvijek nas je zanimalo zašto je netko uspješan’

SkillBox je digitalna platforma znanja, točnije regionalni projekt iza kojeg stoji Lida Hamar Paladin i Ivana Radovniković Marković. Cilj im je ponuditi kvalitetan sadržaj, inspiraciju i znanje o različitim vještinama i karijerama onih koji su najbolji u svom području djelovanja.
Tematska područja koja SkillBox obrađuje su umjetnost, sport, gastronomija i kulinarstvo, dizajn, znanost i tehnologija i poduzetništvo. O ideji, misiji i načinu poslovanja Zagreb.Info pričao je s Lidom i Ivanom.

Odakle ideja?

Lida: Manje od toga da je netko uspješan, oduvijek me više zanimalo zašto je uspješan. Koji su to talenti, vještine, znanje koje je imao kako bi ostvario svoju karijeru. Ali isto tako i koje su mu se sve prepreke našle na putu, pred kojim izazovima se netko morao naći, njegovo iskustvo i kako je ostvario ono čemu je težio.
Ivana: U ovaj projekt smo krenule s tom idejom da i drugima omogućimo uvid u osobni razvoj i poslovni put nekog uspješnog i ostvarenog čovjeka, a naišle na izvrsne predavače, koji su projekt prepoznali i rado se odazvali pozivu. Zašto ne već ići utabanim stazama nekoga tko je to sve uspješno savladao i voljan je ‘otkriti’ kako je izgledao taj njegov put.

Kako je došlo do suradnje tebe i Ivane?

Lida: Ivana i ja se poznajemo, sada već skoro dvadeset godina. Počele smo prvo poslovnu suradnju, postale najbolje prijateljice.
Ivana: Na svu sreću, vrlo brzo smo shvatile da, kako privatno tako i poslovno odlično surađujemo. Nadopunjujemo se bez previše riječi, a bezuvjetno si vjerujemo.

Kome se projekt prvenstveno obraća?

Lida: Svima! Čvrstog sam stajališta da svatko od nas ima neki talent, možda i skriveni talent koji još nije otkrio, neku vještinu. Na Skill Boxu imamo predavače raznih profila, različitih društvenih djelatnosti. Tu imamo vrhunskih poduzetnika, profesionalnih sportaša, nagrađivanih novinara, stručnjaka koji će vas naučiti kako biti uspješan leader, umjetnika koji su od svog posla napravili malo carstvo. Sigurna sam da su se i vaši čitatelji sada dok ovo čitaju, našli bar zainteresirani za pogledati nekog od naših predavača.
Ivana: Aleksandar Stanković, Ante Gelo, Matija Vuica, Žana Goić Petričević, Ivan Pandžić, Denis Mahmutović, Alen Sesartić, Niko Pulić, Vanja Vascarac su odlična pozivnica da posjetite Skill Box na svojoj digitalnoj platformi www.skillboxclub.com

Koja je cijena paketa predavanja?

Lida: Svjesi da smo novi na tržištu, ali i da imamo itekako kvalitetni projekt, išli smo na dvije opcije za koje mislimo da bi svima mogle biti prihvatljive. Polugodišnja pretplata u iznosu 200 kn i godišnja pretplata u iznosu 400 kn.

Kako točno funkcioniraju stvari, vi nudite određene predavače, klijenti kupuju samo njihov paket, ili je miks?

Lida: Jako jednostavno. Tko god se odluči za jednu od dvije ponuđenih pretplata – polugodišnja ili godišnja – ima mogućnost u tom periodu koji je odabrao, pogledati sve predavače, neograničeno puta pa čak i sve nove snimljene predavače koje ćemo postavljati naknadno u tom periodu.
Ivana: Svaki predavač ima 10 lekcija, svaka lekcija je u trajanju oko 10 minuta. Po predavaču nudimo okvirno sat vremena kvalitetnog materijala, koji će sigurno u vama napraviti neku malu promjenu kako da vas potakne za onaj ‘korak naprijed’.

Kada kupe…tko određuje dinamiku gledanja/slušanja?

Ivana: Jednom kad se kupac registrira, odabere pretplatu koju želi, sam određuje dinamiku. U tom periodu koji je odabrao ima otključan Skill Box i kad god mu odgovara mi smo tu.

Po kojem ključu odabirete predavače?

Lida: S obzirom da je ipak to naš projekt, onda smo birale predavače po temama koje nas zanimaju i tako je nastao odabir predavača za prvi val predstavljanja.
Ivana: Sada već imamo mali problem, jer od kad smo pustii i javnosti predstavili projekt, svakodnevno dobivamo dosta prijedloga imena za nove predavače. Ali to je odlično jer nas zanima što naše korisnike zanima i to ćemo im se potruditi omogućiti.

Zašto bi se netko odlučio za skill box?

Lida: Svatko tko je željan znanja, usavršavanja, razvoja osobnog sustava, zanima ga iskustvo drugih, želi pomicati svoje granice, ne boji se riskirati, želi promjene, odlučit će se za Skill Box.

Za koga je dosad bio najveći interes?

Ivana: Skill Box je u javnosti tek mjesec dana, a kako imamo osam predavača za sada, svatko je dobio podjednak interes javnosti.

Koji su vam planovi za budućnost?

Lida: Skill Box otvara jako puno mogućnosti, tako da već u svom planu ima dogovorene panele, a u planu su i predstavljanja na pojedinim konferencijama.
Ivana: Fokus je sada na stvaranju što veće baze pretplatnika zbog kojih je ovaj sadržaj i napravljen, a paralelno se odrađuju snimanja novih predavača.


Komentari