ZAGREBAČKA VODITELJICA ‘POKOPALA’ ĐOKOVIĆA: Evo kako ga je nazvala u emisiji

Foto: Mirna Zidarić Instagram

HRT-ova sportska novinarka i urednica Mirna Zidarić (52) komentirala je proslavljenog tenisača Novaka Đokovića i njegovu borbu protiv australskih vlasti na Dnevniku HRT-a te se osvrnula na bioteroriste.

“Ne tako davno u Hrvatskoj se takve ljude nazivalo bioteroristima, no mi nećemo ići tako daleko”, započela je Zidarić.

“Druga je opcija da možda ipak nije bio pozitivan, ali je u tom slučaju dokument kojim je pred australskim vlastima isposlovana viza – nevjerodostojan, a on je navodno jedini argument za izuzeće od striktnih pravila koja su ostali sudionici Australian opena dužni poštovati. Nijedna od navedenih opcija ne priliči ponašanju velikana.”, dodala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirna Zidaric (@mirnazidaric)

”Već se gotovo zaboravilo na zloglasni Adria tour koji se, sigurno u dobroj namjeri, ali potpuno pogrešno organizirao u Beogradu i Zadru na inicijativu tenisača koji je smatrao da u tom trenutku zna bolje i više od onih kojima je epidemiologija struka i koji su smatrali da se životi spašavaju sprečavanjem velikih okupljanja pa tako i teniskih turnira diljem svijeta. Mnogi su mu i tada bezrezervno vjerovali smatrajući da možda zbog globalne popularnosti ima pristup informacijama koje nisu svima dostupne, a samim time i širu sliku, no pogriješili smo”, nastavila je Zidarić.

“Taj neuspjeli pokušaj da se epidemiolozima i ostatku svijeta dokaže da su u krivu, srećom nije rezultirao fatalnim ishodima, barem koliko je javnosti poznato, no bila je to prigoda da svi naučimo lekciju i da poštujemo riječ stručnjaka, kao kad im se primjerice obraćamo ako dođe do rupture prednjeg križnog ligamenta, zastoja srca, zatajenja bubrega ili pak ako sjednete u zrakoplov pa ne propitujete stručnost pilota, već mu se potpuno i u dobroj vjeri predajete jer je stručan u onome što radi”, poručila je voditeljica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirna Zidaric (@mirnazidaric)

Komentari