Zagrebačka glumica otkrila svoje beauty trikove: ‘Rado se zaigram mučkajući nove proizvode’

Foto: Instagram

Kazališna glumica, 38-godišnja Petra Kurtela, poznata je po njegovanom izgledu; glatkoj i sjajnoj koži te gustoj i blistavoj kosi. Ova rođena Zagrepčanka već je neko vrijeme zagovornica prirodne kozmetike, neagresivnih tretmana i holističkog pristupa ljepoti i njezi kože. Za Dnevno Petra je otkrila koja je tajna njezinog izgleda, je li sunce ostavilo traga na njezinoj koži, kome je povjerila njegu kose i u koji se kozmetički proizvod nedavno zaljubila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Kurtela (@petrakurtela)

Kako njegujete kožu nakon ljeta?

Promatram svoju kožu te joj se po potrebi prilagođavam. Koristim kreme bez štetnih sastojaka pa tako serum za lice radim sama, od vrhunskih eteričnih ulja te baznog ulja poput jojobinog i kokosovog. Trenutno se u mojem serumu nalazi eterično ulje plavog buhača, ali ga zbog jednog zanimljivog članka o geraniju, koji je nedavno izašao na pubmed-u, planiram zamijeniti tim čudotvornim uljem.

Vidite li tragove sunčanja? Koristite li zaštitni faktor samo tijekom ljeta ili cijele godine?

Faktor koristim ljeti. Moje kreme za sunčanje također su prirodne i bez štetnih sastojaka. Na sve druge loše reagiram, odmah mi nastaju nepravilnosti na koži. Zato koristim mineralni losion od Young Living-a i kremu za lice od Skintegre.

Razlikuje li se vaša njega tijekom ljeta naspram ostalih mjeseci?

Na moju kožu utječu godišnja doba, ali i drugi faktori, tako da mijenjam njegu po potrebi, a ne nužno po sezonama. Doma imam mnogo ulja pa se rado zaigram mućkajući i stvarajući nove proizvode. Najčešće su to serumi, ali znam “skuhati” i pokoji kremu ili maslac za tijelo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Kurtela (@petrakurtela)

Kako izgleda vaša svakodnevna beauty rutina?

Nisam ljubitelj obavljanja beauty rutine pa se trudim da kraje što kraće. Masažu i stimulaciju mišića lica prepuštam salonu Face workout. Oni to obavljaju sjajno.
Kod kuće s baziram samo na osnovnu njegu. Na očišćeno i umiveno vlažno lice dodajem dvije do tri kapi DIY seruma te nakon toga nanosim okoloočnu kremu i kremu za lice. Ne šminkam se često, ali kada to činim, trudim se da na lice stavljam samo mineralnu šminku.

U koji proizvod ste se zaljubili u zadnje vrijeme?

Mineralni tekući puder Savvy minerals by Young living. Svilenkast, lagan i zdrav za kožu.

Jesu li depilacije kod vas rezervirane za ljetni termin ili nastavljate istom rutinom?

Za ljetne mjesece i posebne prigode. (smijeh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Kurtela (@petrakurtela)

Koliko često se depilirate?

Idealno bi bilo svaka tri tjedna. Odlazim u walk in salon Sugared by Jantar i moram priznati da depilacija tom pastom iznenađujuće usporava rast novih dlačica.

Kako je ljeto ostavilo traga na vašoj kosi? Kako je njegujete sada?

Sol i sunce nemilosrdni su prema bojanoj kosi i zato na vrhove nanosim uljne serume. Kosu njegujem u salonu Fabula de forma gdje joj nakon ljeta uvijek uspješno vrate svilenkast i sjajan izgled.


Komentari