PRVI PUT U ZAGREBU: Oriental Fusion Stars Festival (FOTO)

PRESS

Najbolje europske plesačice i plesači stižu u Zagreb na Oriental Fusion Stars festival.

Zanosni pokreti tijela, uz zvuke orijentalne glazbe te u simbiozi s ostalim plesovima, uz atraktivne i jedinstvene koreografije najboljih europskih plesača, samo su mali dio bogatog sadržaja koji je planiran na prvom Oriental fusion stars festivalu, kojemu je Zagreb, 05. studenog 2016. godine domaćin.

Sudionici iz cijele europe

Iz cijele Europe dolaze najbolji plesači i plesačice pokazati u glavni grad Hrvatske, što znaju, mogu i žele u predivnoj fuziji orijentalnog plesa i svih ostalih plesova.

U Zagrebu će se okupiti sudionici od Španjolske do Bjelorusije, od Švedske do Malte, a kako Festival nema natjecateljski, nego revijalni karakter, cilj je zagrebačkoj publici pokazati najbolje od najboljeg što Europa danas nudi u orijentalnom plesu, u fuziji s ostalim plesovima.

festival

To je prvi puta u povijesti orijentalnog plesa da Zagreb dočekuje jedan ovakav revijalni festival, iznimne plesne vrijednosti.

Orijentalni ples izrazito je popularan

Orijentalni ples danas je jedan od najpopularniji plesova ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, gdje broji mnoge poklonike i među ženama, ali i muškarcima, nego je u mnogim državama Europe broj jedan prilikom odabira radi rekreativne ili profesionalne plesne zanimacije. Na Festivalu će nastupiti tridesetak ponajboljih europskih plesača orijentalnog plesa u fuziji s ostalim plesovima – poput latinoameričkih plesova.

No na pozornici Centra za kulturu Travno moći će se pogledati i hip hop, funk, reggateon, suvremeni ples i mnoge druge uronjene u ritmove zanosnih trbušnih plesačica. Svoj sjaj pokazaće plesači indijskog Bollywooda i prezenteri gypsy stila te mnoštvo drugih zanimljivih plesnih fuzija – komentirala je ovaj veliki plesni spektakl kojemu je Zagreb domaćin početkom studenog Irena Sertić, idejna začetnica Oriental Fusion Stars festivala i predsjednica Organizacijskog odbora.

Uz europsku kremu orijentalnog plesa koja će pokazati najbolje od najboljeg na samom festivalu, za sve posjetitelje ove plesne manifestacije, ali i zaljubljenike u orijentalni ples, osmišljen je bogat sadržaj i program u kojemu mogu sudjelovati.

 

Zahvaljujući činjenici da u Zagreb dolaze najbolje plesačice i plesači orijentalnog plesa, u sklopu Festivala održat će se i cijeli niz radionica i edukacija na temu ove vrste plesne aktivnosti, kako za početnike koji žele naučiti više, tako i za plesače koji žele usvojiti nova znanja, vještine i pokrete. Radionice će biti prilagođene za svačije plesne (ne)mogućnosti, a s ciljem da svatko otkrije ljepotu najzanosnijeg svjetskog plesa kojemu ne mogu odoljeti ni žene ni muškarci – najavljuje Irena Sertić, idejna začetnica Oriental Fusion Stars festivala i predsjednica Organizacijskog odbora.

Oriental Fusion Stars festival predstavlja najveću plesnu manifestaciju revijalnog karaktera u Europi, a koja će se po prvi puta održati u Zagrebu, s ciljem da svake godine u jesen hrvatski glavni grad bude domaćinom ovog prestižnog sadržaja koji broji sve više poklonika diljem naše zemlje, ali i kontinenta.


Komentari