Za primjer ostalima: Evo kako naši i svjetski slavni provode vrijeme u samoizolaciji

Foto; Instagram

Brojni slavni Hrvati, ali i strani, posljednjih dana pozivaju na solidarnost prema drugim građanima te na ostajanje kod kuće kako se zaraza koronavirusom ne bi širila.

To pokazuju vlastitim primjerom pa su nam tako otkrili kako izgleda njihova samoizolacija ili pak karantena, a uz pripadajuće fotografije na Instagramu, svaki od njih ima i snažnu poruku za svoje fanove.

Ivan Šarić je tako putem svog Instagram profila pozvao svoje sljedbenike na sudjelovanje u izazovu nazvanom “ostani doma”.  Ovo je učinio uz video koji je nastao u suradnji s liječnikom i influencerom Natkom Beckom.

Bojana Gregorić prvo je cijelu Hrvatsku oduševila statusom u kojem je između ostalog napisala riječi na koje nitko nije mogao ostati ravnodušan.

‘Nadam se da smo shvatili koliko smo jednaki,zapravo isti u svojoj ranjivosti!Nadam se da smo shvatili kako je recikliranje važno! ”Nevidljivi” virus može nas pokositi bez obzira na boju kože,imovinska stanja ili udaljenosti u kilometrima;s toga POMOGNITE STARIJIM SAMIM SUSJEDIMA! Odnesite im osnovno,ostavite na kvaki! Nemojte sebično pustošiti i ostavljati police u dućanima prazne! Situacija je ozbiljna,no neće vam pomoći 30kg brašna i 200 gelova za dezinfekciju!! Da bi vi ostali zdravi, i vaši susjedi,sugrađani moraju imati sapun i toalet papir,kilu brašna i pakiranje tjestenine. Budite odgovorni spram sebe ali i svjesni drugih oko sebe!!!’, izjavila je glumica prije koji dan, a potom je objavila i fotografiju niže, kao i pripadajući status u kojem je otkrila kako izgleda njezina samoizolacija, ali i kojim je pozvala sugrađane da budu posebno pažljivi prema starijim osobama koje su u najvećoj životnoj opasnosti zbog korone.

Glumac Tom Hanks koji ima koronavirus, već se neko vrijeme javlja iz karantene u Australiji, gdje se nalazi u iznajmljenom stanu, sa suprugom glumicom Ritom Wilson koja također ima ovaj virus. Podsjetimo, par  boravi u Australiji jer Tom snima film o životu Elvisa Presleyja u kojem će utjeloviti njegova menadžera, pukovnika Toma Parkera. Doduše, film je privremeno stavljen na čekanje, no glumac ne očajava. “Zapamtite, unatoč trenutnim događajima, u bejzbolu nema plakanja”, napisao  je Hanks u jednom od statusa, citirajući rečenicu iz filma “Njihova liga” u kojem je svojevremeno odigrao glavnu ulogu.

Marijana Batinić pak najviše voli odmarati u krevetu ili uz dobru knjigu.

Luka Nižetić javio se iz kreveta, a potom je objavio fotografiju s mnoštvom prekriženih ruku u svim bojama kože uz koju je dodao hashtag #togetherness, odnosno zajedništvo.

 

View this post on Instagram

 

Di si bija dvi i dvadesete? ?

A post shared by Luka Nižetić (@lukanizetic) on

 

View this post on Instagram

 

#togetherness @brunakazinoti

A post shared by Luka Nižetić (@lukanizetic) on

Antonija Blaće priznala je da još nije u izolaciji, ali da je na istu spremna.

Dok je Bojana Gregorić otkrila da je samoizolaciju dijelom iskoristila kako bi oprala prozore, Anita Dujić je također otkrila da je ovu prigodu posvetila čišćenju doma, ali i sunčanju na balkonu, kao i provođenju vremena sa svojom kćerkicom Lily.

Slavko Sobin odmara sa svojim psima, no izađe tu i tamo u poneku šetnju, a starijim sugrađanima se, baš kao i Bojana Gregorić, ponudio da im ode po namirnice i slično kako bi im pomogao u borbi protiv zlog virusa koji hara.


Komentari