VLATKA POKOS EMOTIVNO O VUKOVARU: ‘Što reći, a ne biti patetičan…’

Foto: Instagram

Pjevačica i voditeljica, 51-godišnja Vlatka Pokos napisala je emotivnu objavu na društvenim mrežama povodom sjećanja na Vukovar, pa objavila stare fotografije grada.

“Što napisati,Prošlo je 30 godina i uvijek ista emotivna reakcija na ove potresne fotografije” započela je Pokos.

Fotografije koje svjedoče o bezumnoj mržnji agresora, uništenju i patnji. Ali i priča o nevjerojatnoj hrabrosti i borbi za sve nas koji danas uživamo slobodu. Vukovar je utkan u naše duše”, poručila je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlatka Pokos/Toronto/Canada (@vlatkapokos)

Podsjetimo, bivša voditeljica u živi u Torontu u Kanadi već pet godina, a nedavno je na društvenim mrežama napisala podužu objavu u kojoj je Hrvatsku nazvala “uništenom zemljom na više razina”.

“Hrvatska je uništena zemlja na svim razinama: ekonomski, kulturno, obrazovno i moralno. Korupcija koja izjeda hrvatsko društvo posljednjih nekoliko desetljeća, ovih dana bere svoje žrtve u ljudskim životima, a globalna pandemija je zorno pokazala zašto su Zapadne zemlje razvijene i prosperitetne, a zašto Hrvatska spada u krug zaostalih, nažalost. U Hrvatskoj nije i ne postoji apsolutno nikakav plan niti strategija kako educirati javnost o dobrobiti cijepljenja i zaštititi populacije”, napisala je Pokos.

Hrvatska je u svjetskom vrhu po broju mrtvih od Covida, a kraj ovom pokolju, koji se mogao izbjeći, se ne nazire. Ljudi u Hrvatskoj moraju shvatiti da je jedini izlaz iz ove krize procjepljivanje visokog postotka stanovništva. Iskustvo zemalja poput Kanade to pokazuje; 84% populacije 12+ je cijepljeno, minimalan broj novozaraženih, hospitaliziranih i mrtvih. Covid potvrde itekako djeluju i sve funkcionira normalno. Dakako, svi se držimo pravila o fizičkoj distanci i nosimo maske. Mala žrtva za dobrobit zajednice. Svi su podaci javno dostupni, koristite zdrav razum. Sretno”, ispričala je.

Komentari