VLATKA OPET UDARA NA NAJJAČE: ‘Sram te bilo, Mladene Grdoviću!’

Vlatka Pokos (Foto: Instagram/Vlatka Pokos)

Da nema dlake na jeziku ni straha Vlatka Pokos ponovno je javno pokazala. Ovaj put u svojoj kolumni za Story obrušila se ni manje ni više nego na Mladena Grdovića.

Ferrari, Porsche, Mercedes, Jaguar…Impre­sivan je to niz luksuznih automobila koje je vozio i beskompromisno uništavao prometni recidivist pod utjecajem impresivnog broja promila (alkohola u krvi). Isti taj čovjek nedavno je tužio svoju jedinu kćer, tvrdeći kako je ubogi hrvatski umirovljenik, slabog zdravlja te joj više ne može isplaćivati alimentaciju od tri i pol tisuće kuna (donekle primjerenu njegovu statusu i primanjima) nego skromnih tisuću kuna. Mediji navode da je riječ o vrijednoj i skromnoj djevojci koja tijekom ljetnih praznika radi kako bi popunila studentski budžet.

Mladen Grdović (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Siromah iz ove dirljive priče zapravo je imućna i uspješna glazbena zvijezda, jasno je svakome iole realnom promatraču. Ali ne i sucu, koji je ne trep­nuvši povjerovao gomili jadnih laži na sudskom ročištu i udovoljio njegovu zahtjevu. Jednoj mladoj djevojci na pragu života ova odluka oduzela je mogućnost nešto bezbrižnijeg i mirnijeg školovanja te joj priuštila javno poniženje. Gospodine suče, vrlo je lako utvrditi da gospodin Grdović ne govori istinu i da je izvrsno plaćen za svoj posao, a unosnih angaž­mana mu ne manjka, kako u hrvatskoj tako i u dijaspori. Kad biste to željeli utvrditi, vidjeli biste da je i 3500 kuna vrlo skromna alimentacija za ovu imućnu mega zvijezdu.

 

U zemlji apsurda na brdovitom Balkanu moguće je voziti luksuzne automobile, posjedovati raskošne nekretnine i bahatiti se skupim modnim dodacima, a pritom plaćati minimum poreza i praviti se siromahom. Moguće je redom razbijati luksuzne mašine ugrožavajući svoj i tuđi život zabrinjavajuće često, a da niste primjereno kažnjeni niti lišeni vozačke dozvole na razdoblje razmjerno težini i učestalosti prijestupa. Moguće je bezočno lagati na sudu, a već sljedećeg dana javljati se s luksuznih destinacija, hvaliti se ekskluzivnim angažmanima i luksuznim tretmanom na privatnom letu. Bez imalo srama, savjesti i očinske ljubavi. Jer ono što mjesečno daje svojoj kćeri za život nije dostatno ni za jedan rezervoar ekskluzivnih automobila kojima se kiti Mladen Grdović.

U meni ova situacija i ovaj ‘otac’ izazivaju mučninu i beskrajni prezir. Kao i sustav, sud i ljudi koji benevolentno i sa smiješkom gledaju ovo degutantno ponašanje, pronalazeći bezbrojna opravdanja za jednog beskrupuloznog, neodgovornog i lošeg čovjeka i oca. Sram te bilo, Mladene Grdoviću! Tre­bao bi znati da ti je najveće bogatstvo u životu tvoja kći.

Komentari