Više od samo lijepog lica: Nova Colonijina pjevačica buduća je inženjerka

FOTO:Instagram/ Ivana Lovrić

I dok su svima oči ispale zbog njezine linije, nama je njezina inteligencija zanimljivija.

Ivana Lovrić nova je zvijezda, sada već kultne, grupe Colonia. Ona je zauzela indirino mjesto, nakon što ga je pjevačica napustila zbog “prezasićenosti istim autorom”. Svašta nešto se tu pisali, pa čak i da Indira i bivši glazbeni partner nisu u najboljim odnosima, te da ona više neće smjesti izvoditi Colonijine pjesme, ali vrijeme je da u centar pažnje stane mlada Ivana.

FOTO: Facebook/ Ivana Lovrić
FOTO: Facebook/ Ivana Lovrić

Porijeklom iz Miljevaca kraj Drniša, Ivana ima 25 godina i studentica je Tehničkog veleučilišta Zagreb, gdje “ganja”diplomu iz elektrotehnike. Po završetku studija, mlada pjevačica trebala bi dobiti titulu inženjerke, s kojom se malo koja žena s naše glazbene scene može pohvaliti.

Na drugoj godini studija elektrotehnike Ivana je mogla birati između tri smjera: energetske elektrotehnike, automatizacije i procesnog računarstva, te komunikacijske i računalne tehnike, koju je naposljetku i odabrala.

FOTO: Facebook/ Ivana Lovrić
FOTO: Facebook/ Ivana Lovrić

Smjer Komunikacijska i računalna tehnika bavi se suvremenim telekomunikacijskim, radiokomunikacijskim i računalnim sustavima, znanstvenim principima na kojima su zasnovani, najvažnijim oblastima njihove primjene, te uvjetima međusobnog povezivanja i zajedničkog djelovanja.

Jasno je da studij elektrotehnike nije nimalo jednostavan, al kako bismo vam to još bolje dočarali, ovo su samo neki od predmeta koje Ivana mora položiti: Analogni sklopovi E, Mjerenja u elektrotehnici, Signali i procesi, Programiranje, Numerička matematika E, dok od izbornih predmeta može birati između LabView grafičkog programiranja i Linearnih i nelinearnih mreža.

Istina je da je Ivana zaista “bomba” i to ne boji pokazati, ali ipak bitniji od toga je njezin talent i njezina inteligencija, bez obzira na to što se bavi showbizom.


Komentari