(VIDEO) Zagrepčani smislili mljevenike, a u srpskoj emisiji upitali: ‘Hamburger je onda Purger King?’

Foto: Facebook/Screenshot

Nakon što je prije nekoliko dana regiju obišla vijest kako je restoran Inst@food na Kajzerici predstavio mljevenike – jelo slično ćevapima koje dolazi u domaćoj lepinji od pizza tijesta uz francusku salatu i porciju luka, ne stišavaju se reakcije na tu temu. Nakon brojnih šala na društvenim mrežama na račun hrvatske inaćice ćevapa, mljevenike su komentirali i u popularnoj srpskoj emisiji ˝Večer s Ivanom Ivanoviće˝.

˝Ova neka vijest koja se pojavila za ćevape u Hrvatskoj, da je promijenjeno ime… Jedan restoran u Zagrebu sada želi da im se ćevapi zovu mljevenici. Pa je meni palo na pamet da bismo mogli igrati hrvatske nazive za tradicionalna jela˝, započeo je voditelj nakon čega su gosti nabrajali tradicionalna jela i pogađali kako bi mogao zvučati hrvatski naziv za to jelo.

˝Pasulj – prdenik, gibanica – četnička lazanja, pljeskavica – spljošteni mljevenik, sarma – ućebani rižni mljevenik, lenjapita – crnogorska pita… Puslice-ljublice, gibanica – agresorski štrukli, Hamburger – PURGER KING˝, nabrajali su gosti emisije.

˝Gulaš od divljači – skuhozverje˝, pridružio se i voditelj, a publika u studiju nije se prestajala smijati.


Komentari