(VIDEO) UPOZNAJTE GGHETTO: Zajedno sviraju tek godinu i pol dana, a već su oduševili samu predsjednicu na Pantovčaku

FOTO: www.predsjednica.hr

Bend iz Zagorja koji je oduševio samu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i koji će vas osvojiti srčanim izvedbama!

Zavirite s nama u glazbeni svijet mladih, obrazovanih i talentiranih glazbenika!

Pregradski sastav GGhetto sastavljen je od devet talentiranih mladih glazbenika, koji se obrazuju u klasičnoj glazbenoj školi. Riječ o odličnim mladim glazbenicima koji, osim dobrog provoda, nude i vrhunsku kvalitetu.

Njihova je suradnja počela sasvim slučajno, prije božićnog koncerta u njihovom rodnom gradu Pregradi 2015. godine.

[box type=”note” align=”” class=”” width=””]Bend ima 9 članova: Bruna Horvat (violina), Monika Krušlin (violina), Lana Fiket (horna), Tea Fiket (horna), Ema Barić (vokal/klavijature), Ivan Filipčić(bubnjevi), Daniel Halužan (klavijature), Anamaria Lončar (flauta/vokal), Goran Gregorin (gitara/vokal).[/box]

Na ideju njihova okupljanja došao je Goran Gregorin, a potaknula ga je, kaže, neraznovrsnost i monotonost školskog programa, kao i neiskroišteno znanje u glazbi, posebice s njegove strane, ali i strane škole i ljudi.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Ideja je bila da se ljudi malo opuste, pjevaju i plešu, da zaborave na sve probleme koje škola i obaveze donose, te da ispune svoja srca toplinom i bojom, a sve na račun glazbe koja je sposobna to učiniti! Interpretiramo glazbu kako ju mi doživljavamo.”[/box]
FOTO: www.predsjednica.hr
FOTO: www.predsjednica.hr
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Ime glasi GGhetto. G ne predstavlja nikakvo posebno značenje, već aludira na to da čovjek koji dolazi u doticaj s našom glazbom,sam dolazi do zaključka što to G njemu predstavlja, bilo to Glazbeni, Grozno ili Gladni, ali, naravno, gladni glazbe!”[/box]

Svirali su predsjednici na Pantovčaku

U povodu početka školske godine, 2016. godine Ured predsjednice RH održao je Dane otvorenih vrata. Tom prigodom obilježen je i Europski tjedan sporta te djelovanje Hrvatskog olimpijskog odbora. U više od 400 uzvanika koji su 10. rujna posjetili Pantovčak, našao se i pregradski sastav GGhetto.

Nastup pred predsjednicom bila je velika stvar; puno veća od njih samih, kazao je Goran.

Znam da smo bili užasno nervozni jer ulazite u kolotečinu koja je puno kompliciranija i složenija od svakidašnje, koja je, naravno, puna televizijskih kamera, uniformiranih ljudi, osiguranja i vojske, no osjećaj nervoze nestao je nakon prve sekunde naše izvedbe”, ispričao nam je naš sugovornik.

FOTO: Zvonimir Gretić
FOTO: Zvonimir Gretić
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Bend GGhetto možete pratiti putem njihove službene Facebook stranice i putem njihova službenog Youtube kanala.[/box]

Škola im ustupa prostor za probe

Imaju zanimljiv i raznovrstan repertoar; od Eurythmicsa, Pink Floyda do Lane Jurčević, pa čak i Đurđevdana. No, jedini problem predstavljaju probe budući da članova ima 9, a riječ je o studentima koji trebaju uskladiti svoje rasporede.

Probe su teška stvar, danas je sve stvar rasporeda, koji se na svu ”sreću” nikada ne poklapa… Ne biste vjerovali koliko je zapravo teško staviti 9 učenika u jednu prostoriju na sat vremena izvan školskog rasporeda, a i kad se takvo čudo desi, onda je i tih sat vremena premalo. Međutim, ovdje ipak škola ”uskače” u priču, jer nam ustupa prostor u našem školskom rasporedu i tako održavamo probe za buduće nastupe“, istaknuo je Goran.

Obrade poznatih pjesama i prvi video spotovi

U radijskoj postaji Antene Zagreb snimili su obradu pjesme Sweet Dreams benda Eurythmics, a njihov prvi spot – obradu pjesme Tabu Lane Jurčević – snimili su u knjižnici Srednje škole Pregrada i bilo je to, kaže Goran, nezaboravno iskustvo.

Ponosni smo! Neobično je koliko jedan upload videa na Youtubeu može donijeti sreće, veselja i skakanja – naprosto nevjerojatno!” kazao je Goran.

Tijekom nastupa na tradicionalnoj manifestaciji “Branje grojzdja Pregrada” napunili veliku većinu trgu, a Goran kaže da se šuška i o jednom velikom rock koncertu ove godine u rujnu, no bio je tajanstven oko ostalih detalja.

Ovi perspektivni, mladi, talentirani i obrazovani glazbenici tek su na početku svoje glazbene karijere, no vjerujemo da je pred njima svijetla budućnost koja će nam donijeti vrhunske i kvalitetne glazbene naslove i novitete!


Komentari