(VIDEO) Što Indira poručuje Coloniji novom pjesmom?

FOTO: Facebook

Novi putevi dance grupe Colonia i Indire Levak.

Početkom lipnja hrvatsku estradu obilježila je vijest da se nakon 21 godine raspada dance grupa Colonia, odnosno da Indira Levak odlazi iz grupe i započinje samostalnu karijeru kao “potpuno nova Indira” koja donosi osvježenje na hrvatsku glazbenu scenu jer će, kazala je svojedobno, tek sada dati najbolje od sebe.

Indira je tada za Dnevnik.hr kao razloge odlaska navela zamor i zasićenje do kojeg je došlo zbog dugogodišnje suradnje s istim autorom. Kazala je da je Boris Đurđević, osnivač grupe i producent, pisao pjesme za Coloniju punih 21 godinu, bio je autor pjesama, zbog čega je, kazala je Indira, na neki način bila zatvorena i morala je, tvrdi, pjevati samo ono što je on napisao, što je dovelo do zasićenja.

Tada je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i biti gazda samoj sebi jer, kaže, bend na neki način funkcionira uz kompromise. Istaknula je također i da Borisu želi sve najbolje.

>>> Indira otkrila zašto je napustila Coloniu nakon više od dva desetljeća zajedničke karijere

Grupa Colonia nije dugo čekala, brzo su se “bacili” na posao i u studio je stigla nova pjevačica – Ivana Lovrić. Sam Boris kazao je da će “možda sada moći uzeti pjevačicu koja ima veći raspon i raspjevati te pjesme”.

Grupa je krajem srpnja objavila novu pjesmu zanimljiva naslova, a dijelom i samog teksta pjesme – Que sera, sera, u prijevodu “što bude, bude”.

Sam Boris kazao je da će “možda sada moći uzeti pjevačicu koja ima veći raspon i raspjevati te pjesme”.

Que sera, que sera
znaju bol i život
da nije zlato sve što sja!

Que sera, sera
samo da si tu, a sutra ‘ko zna
que sera?

 

S jedne strane ovo kao da je svojevrsna poruka Indiri nakon njezina odlaska iz grupe nakon 21 godine zajedničke karijere, pa “nije zlato sve što sja”, a Indira je sada tu, “a sutra tko zna” pa – “što bude, bude”.

Indirin prvi singl u samostalnoj karijeri

No, prije Colonije novu pjesmu objavila je i Indira na početku svoje samostalne karijere. Singl 2 luđaka objavila je još sredinom srpnja, a pjesma, prema našem mišljenju, kao da je posvećena Borisu te je na neki način pozdrav njemu i dobrodošlica novoj karijeri i novom glazbenom putu na koji Indira kreće.

Budući da je na samom odlasku kazala da u suradnji s Borisom ona sama nije imala slobode, očito da je bilo određenih nesuglasica koje je, barem prema tekstu, Indira odlučila izraziti u pjesmi jer se “mijenja iz korijena” i “opet sama, opet svoja”, više nije “ta budala”.

 

Sve je novo, sve je isto 
i bez tvoga imena, 
a u srcu sve je čisto 
mijenjam se iz korijena

Opet sama, opet svoja 
sada nema predaje 
više nisam ta budala 
što za tobom luduje

(…)

Možeš ti bez mene 
mogu ja bez tebe 
laži me, bolje ćeš proći 
čekaj, sve je moguće

(…)

Molim te, nemoj me zvati 
kad padnu te zvijezde 
i rodi se novi dan 
imamo puteve iste 
i ne moram biti tu 
da bih ti bio drag

 

Indira i Boris jedno drugom poželjeli su sve najbolje i puno sreće u daljnjem radu, poslu i karijeri, stoga je ovo možda svojevrsno “zbogom” prošlosti i pozdrav budućnosti kada se jedna vrata moraju zatvoriti kako bi se druga otvorila.


Komentari