(VIDEO) Srnjak Softy nakon spašavanja iz septičke jame, pušten u prirodu! Nažalost, nije jedini kojega je trebalo spašavati

Foto: Facebook

Srnjak koji je spašen iz šahta u Lučkom, vraća se u prirodu. Dok je prekjučer bespomoćno ležao u jami u životnoj opasnoti kada su ga pronašli članovi Alpha Army Airsofta, jučer je već pušten u prirodu.

Članovi azila Dumovec naveli su na svojim Facebook stranicama kako su Softya izvukli iz šahta, a pregledan je i oporavljen u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

To nije jedina ovakva intervencija, naime gospođa u Kašini opazila je srnu zapetljanu u ogradu i pozvala vatrogasce da dođu sa škarama za metal kako bi srnu čim prije oslobodili žice.

Dečki su posao obavili u tren oka,a iz azila su dojurili preuzeti srnu i odvezli je na Veterinarski fakultet. Uočili su razderotine i ubodne rane vjerojatno od žice.

Iz azila su poručili kako se nadaju da će veterinari to uspješno riješiti te da srna zbog tih ozljeda neće imati komplikacija. Ovisno o tome kako će srnica biti, sutra ćemo je odvesti u oporavilište Zoološkog vrta ili prirodu.

Tko bi rekao! Po Zagrebu luta mnogo više srna nego što biste očekivali, jučer opet spašena jedna

Komentari