VIDEO Reper iz sobe raketom bježi iz zahtjevne svakodnevice

Talentirani kantautor Reper iz Sobe imenom Ivan Grgić, predstavlja glazbenoj javnosti novi singl “DISKO RAKETA”. Naslovna je to pjesma s njegovog novog albuma “Unutra” kojeg s nestrpljenjem očekujemo krajem godine. Drugi je to njegov album nakon prošlogodišnjeg „Vanka“ koji je bio nominiran za Porina u kategoriji najboljeg hip-hop albuma.

Mladi glazbenik iz Biograda na moru donosi glazbeni izričaj koji je fuzija različitih stilova; funka, neo soula i hip-hopa. Zanimljiv je to spoj koji predstavlja svojevrsnu glazbenu inovaciju na našoj sceni. Mladi kreativac objašnjava kako glazbu doživljava prvo kroz emociju koju zatim pretače u stihove te se potom igra s mogućnostima glazbenog oblikovanja kojima, kako kaže, nema kraja.

Disko Raketa u tekstu kaže: “Pali raketu, polijećemo, držite se, ne skrećemo”, a singl govori o svojevrsnom bijegu iz zahtjevne svakodnevice u neke bolje i ljepše svjetove koje pronalazimo u našoj imaginaciji, projekciji budućnosti ili u dobroj energiji. Naime posljednje dvije godine uz pandemiju te ratne sukobe, svakodnevica koju živimo donosi nam mnoge izazove, a Reper iz sobe kroz pjesmu nudi olakšanje i put u njegov „bolji svijet glazbe“.

„Pjesma predstavlja bijeg od lošeg odnosa, loše žene, odlazak s lošeg posla i svega lošega što nas može opterećivati”, kaže Reper iz Sobe i time ocrtava univerzalne probleme s kojima se mnogi susreću.

Za pjesmu je napravljen istoimeni spot koji je snimljen na zanimljivim lokacijama u Zagrebu. Referirajući se na situaciju s globalnom pandemijom, Reper iz sobe je u spotu astronaut koji bježi od Corona virusa pomoću rakete. Uz njega se u videu pojavljuje i njegov bend “Genijalci”. Redatelj i snimatelj spota je Dinko Šimac, a zanimljive kostime izradila je Ivana Kujundžić Rupčić.

Komentari