(VIDEO) Poznati zagrebački fotograf sa zidova galerije uklonio izložak: ‘Učinio sam jedino moguće!’

Facebook/Screenshot

Zagrebački fotograf, Jasmin Krpan, na svojem Facebook profilu objavio je video snimku izložbe u kojoj kritizira izložbu ”Ikonografija grada” zato što je izložena njegova fotografija bez dozvole.

Na snimku se vidi kako je fotograf uzrujano uzeo fotografiju.

”Razgledavajući jučer izlozbu “Ikonografija grada II” neugodno sam se iznenadio videći na zidu jednu svoju fotografiju. Prilično jadnu i svakako ne fotografiju koju bih dao za izložbu jer s temom izložbe teško da ima dodirnih točaka. Kako je dospjela na zid u Modernoj galeriji nemam pojma. Da me je itko pitao želim li sudjelovati s nekim radom možda bih pristao jer imam fotografije koje zadovoljavaju postavljeni kriterij koji je slijedeći: citat”Grad se na ovoj izložbi promišlja kao velegrad i / ili grad s elementima velegrada u kojem se povijesno osjeća ideja modernosti i suvremenosti od Zagreba do New Yorka…; odnosno bilo kojeg grada u zemlji ili svijetu koji su naši umjetnici interpretirali.” Kako se posljednjih 7 godina bavim baš tom temom pa sam objavio i monografiju “Good morning, Saigon” na temu megapolisa a nedavno imao izložbu s temom velikih gradova Saigon, Beijing, Shanghai, Hong Kong osjecao sam se prilicno blesavo i jadno. S obzirom da baš ne volim osjećati se blesavo i jadno učinio sam jedino moguće – fotografijicu skinuo sa zida i tako se SAMO UKLONIO s te izložbe na koju sam dospio bez da me je itko pitao za suglasnost. Pouka organizatorima – kad ste već bili tako bezobrazni pa me uvrstili u vašu izložbu bez da ste me pitali vjerojatno ste računali da ce mi zatitrati taština ali ste se prešli. Malo sutra!

PS. Hvala anonimnom (za ovu priliku) – autoru videa kojeg nažalost ne mogu potpisati jer je član HDLU-a pa se malo boji komplikacija zbog snimanja mog skromnog performansa “Skidanje vlastitog autorskog djela sa zida u Modernoj galeriji”, napisao je Krpan u svojoj objavi.


Komentari

loading...
-->