(VIDEO) Portugal odnio pobjedu, Jacques završio na 13. mjestu: Evo kako je išlo glasanje i što je naš predstavnik poručio Hrvatima

Jacques Houdek zauzeo je 13. mjesto sa osvojenih 128 bodova.

Na 62. Eurosongu u Kijevu u Ukrajini pobijedio je Salvador Sobral iz Portugala s ukupno 758 bodova. Pobjedu je odnio pjesmom Amar pelos dois (Voljeti za oboje), koju je skladala njegova sestra Luisa, poznata portugalska kantautorica. Njih su dvoje na kraju zajedno otpjevali pobjedničku pjesmu na kijevskoj pozornici.

Također, Portugal je do jučerašnjeg dana bio zemlja s najviše sudjelovanja bez pobjede na Eurosongu.

“Ovo je pobjeda glazbe i ljudi koji žive za glazbu. Glazba nije vatromet, glazba je osjećaj”, kazao je pobjednik Eurosonga Salvador Sobral.

Na drugom je mjestu završio Bugarin Kristian Kostov, najmlađi izvođač ovog Eurosonga, s pjesmom Beautiful Mess, a na trećem se mjestu našla moldavska grupa Sunstroke Project s pjesmom Hey Mamma.

Jacques i njegov tim dali su sve od sebe

Naš predstavnik Jacques Houdek, koji u svojoj zanimljivoj i originalnoj izvedbi kombinira stilove pop i opernog pjevanja, zauzeo je 13. mjesto sa osvojenih 128 bodova. Njegov odličan nastup bio je popraćen velikim pljeskom publike. Jacques je pjesmom My Friend osvojio publiku koja ga je nagradila sa 103 boda, ali je od žirija dobio tek 25 bodova.

Hrvate je, prema komentarima na Jacquesovoj službenoj Facebook stranici, razočaralo što smo od susjeda, odnosno od žirija iz susjednih zemalja dobili – 0 bodova.

Ovo je 25 bodova od žirija:

eurosong 2

Od publike smo dobili 103 boda, a punih 12 bodova dala su nam Crna Gora i Slovenija.

eurosong

Neposredno nakon objave konačnog poretka glazbenika koji su nastupili na Eurosongu, Jacques se u videu obratio fanovima preko Facebooka te im zahvalio što su u vjerovali u njega i njegov tim, dodajući da je zadovoljan plasmanom. Dali su, kaže, sve od sebe. Kazao je i da se nada da plasman u finale i 13. mjesto za Hrvatsku znači da će svake godine biti sve bolji.

Na njegovoj službenoj Facebook stranici “osvanulo” je nekoliko stotina komentara podrške iz Hrvatske, ali i iz inozemstva. Jacquesovi obožavatelji  zahvalili su mu što je na spektakularan način predstavio Hrvatsku te napomenuli da je nastup bio čudesan, a njegov raspon glasa i talent nevjerojatni.

“Za mene si pobjednik! Svima tamo možeš biti doktor nauke! A susjede može biti SRAM, u najmanju ruku. Moja baka od 79 godina je do sada bila budna samo da te gleda. Hvala ti na emocijama, talentu, umjetnosti i srcu kakvog imaš! Sad vidim da je to čista politika i da se ne gleda kvaliteta

Sretni smo jer je naša pjesma bila odlična, a glasovanje je bilo tako da opet malo “progledamo” jer su nas namjerno zaobilazili, svatko iz svojih razloga. U svakom slučaju hvala našima na lijepom predstavljanju Hrvatske!” kazali su u komentarima Jacquesovi obožavatelji.

Jacques je pobjedniku Salvadoru čestitao na, kako kaže, zasluženoj pobjedi.


Komentari