(VIDEO) OVO NISU OČEKIVALI Reklama u kojoj se Djed Mraz zaljubljuje u muškarca Harryja rasplakala društvene mreže

Foto: Screenshot

Božićne reklame zasigurno su jedna od stvari kojima se mnogi vesele u ovo doba godine, a jedna od reklama koja je privukla veliku pažnju ove godine ona je norveške poštanske službe Posten. Reklame godine, kako ju mnogi već sada nazivaju, prikazuje rađanje ljubavi između muškarca imena Harry i Djeda Mraza. Reklama je napravljena povodom 50 godina dekriminalizacije homoseksualnosti u Norveškoj.

Naziv reklame je When Harry met Santa, odnosno Kad je Harry sreo Djeda Mraza, što je asocijacija na popularni film Kad je Harry sreo Sally. Priča prati njihov prvi susret, kad muškarac slučajno zatekne Djeda kako mu ostavlja poklone, a zatim i kako ga svake godine nestrpljivo čeka kako bi ga ponovo vidio. U konačnici, nakon brojnih iščekivanja, Djed Mraz odlučuje iznenaditi Harryja angažiravši poštansku službu Posten kako bi on dan mogao provesti upravo s voljenim mu muškarcem, a kraj se završava poljupcem između Harryja i Djeda Mraza.

˝2022. Norveška obilježava 50 godina kako možemo voljeti koga želimo˝, poruka je na kraju reklame koja je već sada na YouTubeu pregledana nekoliko stotina tisuća puta te je ujedno mnogi i dijele na društvenim mrežama.

˝Ovo mi je najdraža reklama ikad, obožavam Norvešku˝, ˝nisam očekivao da će me rasplakati reklama norveške pošte˝, ˝tako lijepo, tako filmski! Zaista možete osjetiti Harryjeve emocije, čežnju da nekoga ponovo vidite, teška vremena, nadu, zabrinutost, nisam ni znao da se toliko snažna poruka može prenijeti u samo četiri minute. Čestitam, Norveška, čestitam, Posten!˝, samo su neki od komentara.

Komentari