(VIDEO) UZ NJIH ROCK OSTAJE BESMRTAN: Ova osebujna četvorka oživljuje najveće hitove glazbenih velikana

FOTO: Facebook / Bikers Beer Factory

Cover bend koji će vas vratiti nekoliko desetaka godina unazad kada je rock glazba vladala glazbenom scenom, a vaša će srca osvojiti najvećim rock hitovima strane i domaće glazbe.

To be a rock a not to roll…

Fifty G četveročlani je rock bend iz Zagorja koji već više od 10 godina publiku osvaja vrhunskim coverima najvećih rock bendova, pa tako uz njihov šarolik repertoar možete uživati u raznim glazbenim žanrovima; rock ‘n’roll, blues, hard rock, heavy metal, grunge uz hitove glazbenih velikana; od Rolling Stonesa, Led Zeppelina i Nirvane do Deep Purplea, Metallice i Iron Maidena.

Nema publike koja ne može naći nešto za sebe na njihovoj svirci, jer oni su tu da zabave – i publiku i sebe!

FOTO: Facebook / Bikers Beer Factory
FOTO: Facebook / Bikers Beer Factory

Zajedno rokaju već više od 10 godina

Iako službeno sviraju od 2004. godine, ideju su počeli razvijati još 2002. godine kada je frontmen i gitarist grupe Tomislav Puntarić okupio prvu postavu benda sa svojim bratom Martinom Puntarićem i prvim basistom benda Marko Kraljem.

Naime, njih trojica u manje od 3 tjedna uspjela su obraditi i naučiti svirati 30-ak pjesma, što je bilo dovoljno za njihov prvi koncert.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Bubnjar Martin Puntarić tada je bio najmlađi bubnjar u Hrvatskoj i sa svojih je 12 godina odsvirao svoju prvu gažu.[/box]

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Već ove subote 18. veljače u 22 sata zavirite u Bikers Beer Factory i uz Fifty G prošetajte kroz najveće rock hitove glazbenih velikana.[/box]

Osebujna četvorica koja živi glazbu i svira iz duše

Bend se sastoji od 4 člana: Martin Puntarić na bubnju, Filip Gorupec kao bas gitara, gitarist Vladimir Štefek, te vokal i gitara Tomislav Puntarić. Svatko od njih, istaknuo je Tomislav, donio je dio sebe u bend kroz žanr koji voli.

Basist Filip Gorupec inače je profesor informatike u osnovnoj školi, Martin Puntarić uživa u “poslu” oca i jedan od osnivača benda “Pravica”, gitarist Vladimir Štefek trenutno studira na Jazz akademiji, a sam osnivač Tomislav Puntarić također je ponosan otac koji radi kao recepcioner u hotelu Jezerčica. Ono što povezuje perspektivnu četvoricu je ljubav prema glazbi koju zajedno žive.

U bendu je, kaže Tomislav, bilo dosta promjena članova – od bubnjara Nine Novaka koji je postao je benda poslije Martina, te basista Alana Ivčeca. U pretposljednjem sastavu svoj period u bendu Fifty G obilježili su i klavijaturist Marko Gorupec i bubnjar Miroslav Vrlec – Vrga.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Drago mi je da smo ostali u kontaktu i suradnji, i da smo još uvijek dobri prijatelji. Jednom član benda Fifty G – zauvijek član!”[/box]

Probe održavaju u prostoru gitariste Vladimira Štefeka u Donjoj Stubici, iako malo vremena provode na probama, tako da ih na svakom koncertu vodi osjećaj i glazba koju žive kroz svaki ton i stih.

FOTO: Fifty G
FOTO: Fifty G
[box type=”note” align=”” class=”” width=””]”Ono što nas je potaknulo i držalo je ljubav prema glazbi i način života muzičara, budući da u početku nisu imali svoju opremu i financijska sredstva, stoga bismo najčešće improvizirali; od prvog bubnja bez bas pedale i činela, pa sve do razglasa koji je bio glazbena linija za sobu gdje bi “uštekali” gitaru, bas i vokal).”[/box]

Rado viđeni gosti u Hard Placeu i Bikers Beer Factory

Njihove su gaže usmjerene uglavnom na klubove i motorijade, a nerijetko su nastupali na otvaranjima raznih koncerata, gdje su pozornicu dijelili s Općom opasnosti i Crnim perjem, a njihov basist Filip Gorupec inače svira u pratećem bendu Jure Stublića.

Zagrebačku publiku prvi put su osvojili u Hard Placeu i Bikers Beer Factory, gdje su rado viđeni gosti na raznim događanjima.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Svaki naš koncert je ljubav i doživljaj, te ga uvijek proživljavamo posebno i emotivno. Svakako bih izdvojio Bikers Beer Factory kao mjesto u kojem imamo super odaziv i gdje nudimo pravi rock štimung.“[/box]

U tijeku je snimanje njihova prvog albuma

Planovi su, istaknuo je Tomislav, veliki i nadaju se da će još dugo svirati i rokati hrvatskom glazbenom scenom, ali i da će jednog dana u nekoj dalekoj galaksiji i živjeti od rock glazbe.

Trenutno su u fazi snimanja prvog albuma.

Tomislav je istaknuo da glazbenici ne bi nikad trebali odustati od glazbe, već (za)uvijek svirati iz duše!


Komentari