(VIDEO) Nastavak kultnog filma ‘Trainspotting’ obilježava bend The Prodigy

FOTO: Clash Magazine

Domaća premijera nastavka jednog od najpopularnijih filmova svih vremena, Trainspottinga, polako se približava.

Uskoro ćemo čuti i službeni soundtrack koji donosi šaroliko i veoma ugledno društvo.

Soundtrack se početkom godine nakratko mogao naručiti, ali je brzo uklonjen s Amazona. Ipak, u drugom dijelu siječnja službeno je objavljen kompletan popis pjesama i izvođača. Kompilacija donosi uzbudljivo suočavanje glazbenih divova kao što su Prodigy, Clash, Blondie, Queen i Run DMC s mladim nadama među kojima su Young Fathers, High Contrast i Wolf Alice.

Ipak, najzanimljiviji trenutak izdanja definitivno je remiks pjesme Lust For Life Iggyja Popa koji potpisuju Liam, Keith i Maxim ili, kraće, The Prodigy. Bend je krajem prošle godine pustio teaser u kojem je najavio obradu Iggyjevog klasika koji je dao glazbenu prepoznatljivost prvom nastavku Trainspottinga.


https://www.youtube.com/watch?v=CWWd-4pi3zQ

Niti grupa Underworld nije propustila dati svoj obol filmu, pa je tako isporučila Slow Slippy, izmijenjenu verziju njezinog megahita Born Slippy, koji je također označio Boyleov rad iz 1996. godine. Soundtrack će biti objavljen i na narančastom vinilu, sukladno brendingu samog filma.

The Prodigy je ujedno i prvi najavljeni headliner Sea Star Festivala koji će se 26. i 27. svibnja održati u umaškom kompleksu Stella Maris. Prvi dan novog festivala uz legendarne Britance nastupit će Dubioza Kolektiv, Urban & 4 i mnogi drugi izvođači na ukupno šest pozornica.

Sea Star je također prva stanica EXIT Ljeta ljubavi koje obuhvaća još tri festivala – Revolution festival u Temišvaru 2. i 3. lipnja, EXIT festival u Novom Sadu od 6. do 9. srpnja, kao i Sea Dance Festival na plaži Jaz kraj Budve od 13. do 15. srpnja

Komentari