(VIDEO) Magdalena je prva bageristica u Hrvatskoj! Ona ruši sve predrasude i doslovno ruši sve pred sobom

Čuđenje, šok i iznenađenje. Prve su to reakcije kada ljudi čuju koju je srednju školu Magdalena završila. Doslovno ju je jedan klik mišem doveo do toga da postane prva žena u Hrvatskoj koja upravlja bagerom. Pokazala nam je kako je to kad se jedna žena uhvati tog stroja.

Ona ruši sve predrasude, a ruši i sve pred sobom. I to doslovno. 22-godišnja Magdalena prva je bageristica u Hrvatskoj. Taj smjer upisala je slučajno, a od djetinjstva je pokazivala sklonost prema stvarima koje više vole dečki.

Nije ni slutila da će se naći u ovoj profesiji. Kao mala htjela je postati nešto drugo. S vremenom su se bližnji i prijatelji iz razreda navikli da se i djevojke znaju upustiti u tu profesiju.

Magdalenin plan bio je da izdrži koliko treba, pa onda upiše drugi smjer. Ali, to se nije dogodilo. Bilo je u školi puno teorije, ali i prakse. Biti žensko u ovoj profesiji nekad je ipak imalo prednosti, priznaje Magdalena.

Opisala nam je svoje prvo iskustvo rukovanja bagerom. Zanimljive su i reakcije poslodavaca kad im djevojka dođe i kaže da bi radila kao bageristica. Magdalena objašnjava zašto su pomalo skeptični.

Objasnila nam je i proces upravljanja bagerom te što treba napraviti prije rukovanja tim strojem. Nekad se treba upustiti u nepoznato, kao što je to Magdalena učinila.

POGLEDAJTE VIDEO:


Komentari