(VIDEO) Koliko košta botoks, a koliko fileri, što najčešće operiraju Hrvatice, a što Hrvati – otkrili su nam poznati estetski kirurzi

Foto: Pixsell/Facebook

Nitko nije savršen, a neki svoj subjektivni dojam nesavršenosti pokušavaju riješiti operacijama na tijelu. Otkrili smo što je novo u svijetu estetske kirurgije i koji su trendovi. O svemu smo popričali s cijenjenim estetskim kirurzima u Hrvatskoj.

“Kao što svaki dan jedemo i pijemo, tako moramo i održavati svoju kožu”, tako govori jedan od najcjenjenijih estetskih kirurga u Hrvatskoj, doktor Zoran Žgaljardić. A otkrio nam je što to Hrvati, a što Hrvatice, u posljednje vrijeme rade na svom tijelu.

“Dešavaju se promjene u trendu. Veće promjene su kod muškaraca i traže sve više zahvata. To vam je najčešće ginekomastija, pseudoginekomastija, liposukcija, korekcija nosa kod muških, korekcija čeljusti, brade, uglova čeljusti. Kod žena je standardna jedna slika, kod srednjih godina imate uvijek korekciju nosa, liposukciju, povećanje grudi”, otkriva doktor Žgaljardić.

Od estetske kirurginje Ane Maletić saznali smo da kod laserskih tretmana između toga što traže žene, a što muškarci, nema neke velike razlike.

“I muškarci dolaze na tretmane pomlađivanja i liposukcije i laserske lipolize. I muškarci i žene, danas nema nekakvih velikih razlika, ako govorimo o samim estetskim laserskim tretmanima”, rekla nam je.

Pojavio se i trend da muškarci stavljaju silikonske pločice umjesto savršenih trbušnjaka. Doktor Žgaljardić rekao nam je svoje mišljenje o tome.

“To je staviti ispod kože silikonsku pločicu koja je nacrtana kao… Mislim da neće, da to kod nas neće zaživjeti tako da… Vi možete silikon ispod kože svuda ugurati”.

A žene ga često vole stavljati u grudi. Operacija traje od 45 minuta pa do sat vremena, dok cijeli oporavak traje oko šest tjedana.

“Pa gledajte, i taj dio priče, imate kategoriju žena koje traže nešto normalno. Koje su imale dojke pa žele vratiti neki volumen jer su dojile i sad su izgubile nešto što su imale. To je jedna kategorija. Druga kategorija je žene koje nemaju ništa i žele nešto, tu ne možete promaknuti ni da stavite nešto pretjerano veliko. To je jedna stvar. Treća stvar je imate one koje žele velike”, govori Žgaljardić.

I dalje je popularno uljepšavanje lica. Stavljaju se i botoks i fileri.

“Jedna standardna cijena botoksa je 2500 kuna. Ja uvijek stavljam punu dozu od 50 internacionalnih jedinica. Cijena filera isto vam se kreće oko 2500 kuna po šprici od jednog kubika, a koliko ćete vi potrošiti, ovisi o stanju kože”, govori doktor Žgaljardić.

Često pacijenti i pacijentice znaju doći kod estetskih kirurga na popravke. Žgaljardić kaže ipak da nije nužno jeftinije i lošije, refrerirajući se na to da Hrvatice odlaze na zahvate u susjedne države.

“Na primjer, što se tiče usnica, tu imate i puno vađenja materijala iz usnica, biopolimera. Sad vam imam na jednom programu izmjenu dojki i vađenja biopolimera, inače u Srbiji je stavljen biopolimer u usnicu tako da…”, govori.

S druge strane, doktorica Maletić stručnjakinja je za kosu i sve vrste dlačica na tijelu. Posebno je ponosna kad nekome pomogne da se osjeća bolje.

“Kad klijenti dolaze na kontrole nakon zahvata i pričaju mi koliko im se život promijenio, kako su sretni i zadovoljniji, to je predivno, to je zaista neprocjenjivo i to je posebna čar ovog našeg posla”, kaže doktorica Maletić.

“Ja sam zadovoljan i s najmanjom operacijom kad ispadne i mora ispasti dobro. Da mi triput operacija ispadne loše, ja se skidam i ja više ne radim”, tvrdi Žgaljardić.

Ne transplantira se samo kosa, iako zbog njenog gubitka doktorici Maletić češće dolaze muškarci. Otkrila nam je kakve su obrve u trendu:

“Što se tiče transplantacije obrva, brade i brkova, jako su česti ti zahvati kod nas. Danas su u modi bujnije obrve, deblje obrve, bogatije, tako da obično uzimamo kosu s vlasišta, transplantiramo je u područje obrva kako bi dobili bujnije obrve”.

Estetskim kirurzima pacijenti dolaze i s nerealnim zahtjevima. Naši sugovornici kažu da to odbijaju jer se ipak moraju znati neke granice. Ponekad žene žele izgledati kao neke druge, jedno vrijeme jako je popularno bilo izgledati kao Kim Kardashian.

“Pa gledajte, sad ću reći, u zadnje vrijeme je dosta loše postavljenih filera u donji kapak. Ili su postavljeni površno, vidi se plavetnilo i oticanje donjih kapaka, to je Tyndall efekt i to radim jednom mojom tehnikom gdje s optičkom rastopim niti. Taj hijaluronski filer koji se nije rastopio nego se pretvorio u jednu vrstu kobasice, to je nešto što je dosta dosta ovog momenta prisutno”, kaže Žgaljardić.

Doktorica Maletić prisjetila se jednog zahvata kojeg posebno pamti po dobrome jer je nekome uspjela vratiti osmijeh na lice.

“Izdvojila bih jednog dječaka koji je prilikom penjanja na vlak doživio strujni udar i zadobio opekline u području cijelog tijela, dugo je boravio u bolnici da bi to sve zaraslo i kao posljedicu imao je gubitak obrve i gubitak kose u dijelu vlasišta. Došao je sa svojim roditeljima na pregled kod mene, dogovorili smo operaciju, napravili smo transplantaciju i vratili smo mu jedan prirodan izgled. Ta sreća kod njega i kod njegovih roditelja na kontroli, to je nešto što ću sigurno pamtiti cijeli život”, zaključila je.

Svaki dan ovim je ljudima prilika da nekom barem malo uljepšaju život, iako naravno nije sve u izgledu. Sve u svemu, ljepota je u očima promatrača.

Komentari