(VIDEO) ILUZIONIST LEON: Njegovi roditelji su u početku mislili ‘a to će njega proći, to je nekakva faza’, ali nije bilo tako

Foto: Instagram

Svijet magije i iluzija čaroban je za one koji se time bave. Magic Leon uveseljava one od 9 pa do 99 svojim trikovima. Iako se na prvu čine kompliciranima i neobjašnjivima, Leon nam je otkrio da je sve zapravo dosta jednostavno. Dobro mu ide i na ljubavnom polju, s djevojkom Monikom je 10 godina, a ubrzo će mu postati i supruga.

“Pa zapravo sve je započelo tako da sam ja gledao mađioničare na jednoj proslavi rođendana od našeg prijatelja i tu sam vidio te mađioničarske trikove, to mi je bilo sve wow, kako je sve to moguće. Baš sam se začudio i nije mi bilo uopće jasno kako. Jednostavno sam se zaljubio u tu cijelu jednu umjetnost jer to je, zapravo, sklop plesa i tih mističnih pokreta”, kaže nam Leon.

Tek smo započeli razgovor, a Leon Žilavi već nas je uspio šokirati trikom. Otkrio nam je da se trikovi zapravo mogu naučiti vrlo brzo, ali je bitnije kako se prezentiraju: “Da, taj trik nije samo da ti ja dođem i pokažem ga, nego da ima nekakvu priču iza sebe, i da zapravo nije ‘aha, vidi novčić nestao’ i to je to”, govori.

“I kroz te sve prankove, skrivene kamere, društvene eksperimente, zapravo ne preko eksperimenata, nego kroz prankove pokušavam nasmijati ljude i to je zapravo jedini cilj, da se ljudi smiju jer pozitiva liječi sve i smijeh liječi sve. To je nešto što ja vidim kao jako bitnu stavku u mom životu pa pokušam proširiti dalje na druge ljude”, nastavlja simpatični iluzionist.

 

Mađioničarstvom se ovaj mladić bavi od svoje sedme godine. Na njegovim nastupima znaju se dogoditi i greške, ali sve on to uspješno prevlada. Velika podrška su mu prijatelji i obitelj: “Moji roditelji su u početku mislili ‘a to će njega proći, to je nekakva faza’. Ali, nije me prolazilo, ja sam i dalje bio jako zainteresiran s tom cijelom umjetnošću, cijelom granom. Tako da sam sve više i više napredovao i učio nove trikove i zapravo su skužili nakon nekog vremena da sam se stvarno uhvatio toga i da to stvarno želim raditi”.

A odlično mu ide i na ljubavnom polju. Leon i Monika u vezi su deset godina, a uskoro će uploviti u bračnu luku. Zanimalo nas je kako je sve počelo.

“Počelo je zapravo 2011. godine. Ja sam njega vidjela pred mojom osnovnom školom i nakon toga sam mu se javila na Facebook. Tad je Facebook bila glavna stvar. Izignorirao me. Poslala sam mu poruku ‘hej bok, kako si’, napisao je ‘dobro’ i to je to. Bez kontra pitanja, ono kako si ti, ništa, nula bodova. I onda nakon par mjeseci sam mu se opet javila s identičnom porukom”, kaže nam njegova djevojka, youtuberica Monika Marić.

Monika je otkrila kako izgleda život s jednim mađioničarom. Isprva nije joj otkrivao trikove, ali s vremenom je poslala njegova asistentica. Kao asistentica, Monika je objasnila kroz koju “muku” prolazi: “E to je jedina mana. Ja moram paziti na svoju liniju, moram biti u formi da stanem u te kutije.

Otkrili su i koja je tajna za uspješnu dugogodišnju vezu: “Poštovanje, razumijevanje i prihvaćanje je glavni sastojak za uspješnu vezu”, kaže Monika, dok Leon tvrdi kako je to samo razgovor: “Ako postoji nekakav problem, to se odmah rješava razgovorom jer ništa se ne smije ostavljati za poslije, kasnije, onda se tu samo nakupe problemi pa eksplodirate oboje tako da najuspješnija formula je razgovor”.

Malo ljubomore mora biti, kaže ovaj mladi par. Svoju budućnost vide u Hrvatskoj.

“Novac kao novac. Danas ga imaš, sutra nemaš, ostaješ isti, a ako odeš van možeš izgubiti osobu s kojom jesi ili prijatelja. Općenito mi volimo naše ljude koji su s nama tu i mislim da bi nam sad jako teško palo da odemo van i da smo bez ikoga”, kaže Monika.

Leon će nastaviti nasmijavati ljude na YouTube-u, ali i ponekad ostaviti u šoku publiku trikovima koje izvodi. A sve to uz svoju bolju polovicu Moniku.


Komentari