(VIDEO) HRT je snimio prilog o Tei koja je srpski zamijenila hrvatskim jezikom: ‘Dugo nismo ovako strepjeli na snimanju’

Photo: HRT Screenshot

Srednjoškolka Tea Lončar vratila se iz srpskog Kruševca u Karin u Zadarskoj župani, a HRT je o povratku odlučio snimiti prilog. Naime, ova 17-godišnja učenica, izvještavaju, “materinji je srpski jezik zamijenila hrvatskim jezikom”.

“Dugo nismo strepjeli na snimanju, kao pred ovom 17-godišnjakinjom. Pred Teom smo dobro pazili šta i kako govorimo jer je analizirala svaku našu riječ. Zapravo, Tea je nepogrešiva. U imeniku se nižu same petice, a najbolja je učenica u školi”, započeo je prilog novinar Edi Škovrlj.

I njena razrednica Ivana Šegarić isto je istaknula kako je je iznenađujuće kako Tea brzo naučila hrvatski jezik, a ukazala je na to da učenica sudjeluje i na natjecanjima iz hrvatskog jezika, a koji je prema autoru priloga “sličan, a ipak toliko različit” u odnosu na srpski.

Niti naši domaći političari nisu ostali imuni na ovaj prilog, pa su tako i Krešo Beljak i Mirela Holy na twitteru komentirali ovaj neobičan prilog.

Beljak je posprdno napisao: “Ja ovo ne vjerujem! Djevojka odrasla u Srbiji je u samo 3 godine savladala hrvatski jezik. I to toliko dobro da ide čak i na natjecanja.. Ma nema šanse, ovo je fejknjus”, napisao je, te dodao: “Možda urednici misle da je Kragujevac u Mađarskoj”

 

“Upravo smo gledali vijesti iz nesvijesti Dnevnika HTVa gdje slave sedamnaestogodišnju djevojčicu iz Kragujevca koja je uspješno savladala hrvatski jezik pa sada pobjeđuje na natjecanjima. Jer njen materinji srpski jezik se tako drastično razlikuje od hrvatskog”, komentirala je pak Mirela Holy.

 

Komentari