(VIDEO) Hoće li Jacques Houdek srušiti ‘hrvatsko prokletstvo’ Eurosonga?

Jacques Houdek nastupit će na 62. Eurosongu u Kijevu 11. po redu u četvrtak 11.svibnja, kada se održava druga polufinalna večer koju možete pratiti na Prvom programu HTV-a u 21 sat.

Predstavnik Republike Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije 2017. godine u Ukrajini je Jacques Houdek , koji je ovu priliku zaslužio svojom profesionalnošću, kvalitetom i iznimnim vokalnim sposobnostima. Podsjećamo, prošle godine predstavljala nas je Nina Kraljić, pobjednica 1. sezone emisije The Voice, a njezin mentor bio je upravo Jacques Houdek.

>>> (VIDEO) NINA KRALJIĆ: ‘Poanta je ostaviti nešto budućim generacijama i biti autentičan od početka do kraja’

Jacques Houdek branit će boje naše zastave pjesmom My friend, koju potpisuju Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, a autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella. Većinski autor Jacques Houdek kaže da je pjesmu počeo stvarati još u svibnju prošle godine.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]„Zamisao sam razvijao cijeloga ljeta i posebno sam ponosan na pjesmu i njezinu poruku podrške, doživljavam je kao himnu koja bi trebala pozitivno djelovati na svakoga tko prolazi teške životne trenutke jer ona slavi život i činjenicu da je svaki dan čudo! To je pjesma potpore s općom porukom koju različiti ljudi mogu različito shvatiti, a opet nas ujedinjuje u slavljenju različitosti i ljubavlju koju pronosi – a jedino je ljubav važna. Iako sam autor nekih svojih najvećih hitova, ovo je prva pjesma koju sam napisao nakon godina autorske stanke i teškoga razdoblja u životu. To je pjesma mojega života i sigurno je najbolje što sam dosad napisao. Raduje me što sam okupio sjajan autorski tim koji mi je svojim iznimnim talentom pomogao ostvariti zamisao pjesme za koju vjerujemo da će u najljepšem svjetlu predstaviti našu domovinu”, zaključio je Jacques Houdek.[/box]

Jacques Houdek nastupit će 11. po redu u četvrtak 11.svibnja kada se održava druga polufinalna večer koju možete pratiti na Prvom programu HTV-a u 21 sat.

Hrvatski predstavnik veliki je perfekcionist i ništa ne prepušta slučaju, stoga oko sebe je okupio vrhunski i talentirani mladi tim.

>>> GLAZBA NA NJEMU OSTAJE: Matija je prvi puta zapjevao u vrtiću, a sada nastupa uz najveće zvijezde (VIDEO)

Hrvatska i Eurosong imaju dugu i ne baš slavnu tradiciju

Zanimljivo je kako se Hrvatska samostalno na Eurosongu natječe od 1993, a od 1961. do 1991. sudjelovala je u sklopu Jugoslavije. Tada su zauzimali najbolja mjesta, a 1989. hrvatska grupa Riva pobijedila je na natjecanju. Svi se sjećamo Emilije Kokić i “Rock me baby”.

Od 1993 do 2013. najzapaženije i najbolje rangirane pjesme naših izvođača bile su “Sveta ljubav” od Maje Blagdan (1996.) te “Neka mi ne svane” koju je izvela Danijela Martinović  i “Marija Magdalena” u izvedbi Doris Dragović koje su maestralnim izvedbama zasjele na visoko 5. i 4. mjesto i to 1998. i 1999. godine.

Nadamo se da će Jacquesu napokon osvanuti i kako će razbiti pesimističan niz koji nas prati nakon ove dvije izvedbe. Naime, nakon 1999. godine najveći uspjeh je bilo naši su izvođači bio 9. pozicija i većinom se nalazimo negdje u zlatnoj (neprolazećoj) sredini i tako se nastavilo dugi niz godina.

Komentari

Komentari