(VIDEO) HOĆE LI BITI DISKVALIFICIRANA? Svi pričaju o potezu predstavnice Sjeverne Makedonije: ‘To je kažnjivo’

Andrea Koevska (Foto: Instagram)

Natjecanje za najbolju pjesmu Eurovizije još nije ni počelo, a predstavnica Sjeverne Makedonije Andrea Koevska već se našla se u problemima. Pjevačica je na svečanoj ceremoniji otvorenja Eurosonga u Torinu bacila zastavu svoje zemlje na podu što je izazvalo val reakcija.

Zamoljena da pozira bez zastave koju je nosila u ruci, Andrea je istu ekspresno bacila na pod što je naljutilo ljude u Makedonskoj radioteleviziji (MRT). Čak se špekulira da bi mogla biti i diskvalificirana s natjecanja.

MRT: ‘Bacanje zastave u Makedoniji je kažnjivo’

Iz MRT-a su se oglasili priopćenjem i oštro osudili bacanje zastave.

“MRT oštro osuđuje bacanje zastave naše zemlje prikazano tijekom ceremonije otvorenja Eurovizije. Podsjećamo da se u Sjevernoj Makedoniji bacanje zastave na pod smatra znakom nepoštovanja i da je kažnjivo zakonom. Javni servis ni na koji način ne stoji iza ovog skandaloznog ponašanja naše eurovizijske predstavnice, koja je tom gestom pokazala nepoštovanje nacionalnog simbola. MRT očekuje da se Andrea ispriča građanima zbog takvog ponašanja, a razmatramo i mogućnost njezina povlačenja s Eurovizije”, poručili su.

Andrea: ‘Zastavu sam bacila na molbu fotografa’

O incidentu se oglasila Koevska koja se ispričala i naglasila da zastavu nije bacila iz mržnje ili nepoštovanja.

“Nisam imala namjeru da ikoga uvrijedim i ako sam to učinila, ispričavam se. Nosim zastavu sa sobom gdje god idem i nadam se da ćemo stvarno moći da pređemo preko ovoga. Zastavu nisam bacila iz mržnje ili nepoštovanja, nego na molbu fotografa i žao mi je što je to pogrešno protumačeno. Sjevernu Makedoniju želim predstaviti u najboljem svjetlu i nadam se da svi zajedno možemo nastaviti ovu eurovizijsku priču”, napisala je Andrea.

Komentari