(VIDEO) Goran Bregović pripremio pravi spektakl pod zvijezdama na Tomislavcu

FOTO: Milenko Kovacevic Fleka
Spektakl na Tomislavcu okupio je tisuće oduševljenih Zagrepčana, ali i brojnih turista.

U četvrtak 29. lipnja u 21 sat na pozornicu festivala Zagreb Classic, Zagrebačka filharmonija i Goran Bregović uz pratnju njegova Orkestra za svadbe i sahrane pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića, predstavili su najnoviji Bregovićev autorski projekt – Tri pisma iz Sarajeva.

Nekoliko sati prije samog koncerta, tisuće uzbuđenih građana okupiralo je Tomislavov trg. Pronašli su “svoje mjesto pod zvijezdama”, postavili dekice, uzeli sokove, grickalice i s nestrpljenjem čekali početak spektakularnog koncerta klasične glazbe.

Koncert ih je, kažu, oduševio i uživali su u svakom zvuku ovog spektakla pod zvijezdama. Riječ je bila o svojevrsnom violinskom koncertu skladanom za klasičnu, klezmer i orijentalnu violinu, u kojemu kroz medij glazbe Bregović nudi vlastitu umjetničku viziju novog i pomirenog, tolerantnost, multikulturalnog i multikonfensionalnog svijeta.

Na pozornici Tomislavova trga brojnim su se glazbenicima pridružila i 3 vrsna solista: Mirjana Nešković, klasična violina (Srbija), Zied Zouari, orijentalna violina (Tunis) te Gershon Leizerson, klezmer violina (Izrael).

Projekt je premijerno predstavljen u Parizu lipnja 2016. godine, a nakon Bruxellesa i Budimpešte, Bregović je s posebnim uzbuđenjem najavljivao zagrebačku izvedbu te je istaknuo da mu izvedba na festivalu Zagreb Classic znači više nego bilo gdje u svijetu.

>>> Glazba pod zvijezdama: Počinje Zagreb Classic, nađite mjesto na Tomislavcu


Komentari