(VIDEO) Frizerka iz Zagreba otkrila ‘prljavu’ tajnu klijentica: Dolaze na tretman s komadima banane u kosi

foto instagram

Jeste li znali da postoji boja za kosu koja djeluje u tek devet minuta? Proces bojanja koji je nekad trajao i po tri sata, sada je duplo kraći. Otišli smo kod frizera i saznali kakve frizure vole poznati.

U posljednjih više od godinu dana puno se toga promijenilo. Tako je nekima jedini izlazak postao odlazak kod frizera. Poznati frizer Zvonimir Franić otkriva što se vratilo u modu.

“Ima svega. Ustvari ja uvijek kažem da je najbitnije da se klijentica dobro osjeća, ne moramo slijepo pratiti trendove, ali ima svega, od boba, dugih kosa, vratila su se slojevita šišanja što je ustvari razlog tom, ljudi se žele jednostavnije napraviti frizuru, s obzirom da ne znamo hoćemo li stalno moći ići kod frizera”, govori.

“Mislim, uvijek su mi prisutni pramenovi, nekakve sve vrste prameniranja. Ombre ne više toliko koliko je bilo nekad, balayage je uvijek nekako interesantan, niže ili više se potegne. Ima dosta i preljeva samo za sjaj kose, malo da kosa izgleda sjajnije i punija. To je to, više manje, da”, kaže nam frizerka Tajana Grgec Otročak.

Što se tiče boja, u modi su toplije nijanse, kaže Tajana. Ingrid Bosak otkriva da su u trendu chunky pramenovi koji su bili in i ’90-ih.

Franić kaže da su ti trendovi usporeniji u ovo doba pandemije, ali i da puno trendova od 2020. godine nije zaživjelo.

“Iz razloga tog što smo možda bili zakinuti za edukacije, nije se moglo putovati. Tako da su na kraju krajeva u lockdownu klijenti bili prepušteni sami sebi pa bih rekao da su trendovi definitivno puno sporiji i puno jednostavniji jer se sad nekako sve prilagođava tome da si klijent ipak može sam u bilo kojem trenutku kosu održavati kod kuće”, otkriva Zvonimir.

A to održavanje kod kuće za vrijeme lockdowna nekima i nije bilo toliko uspješno, dodaje. Kosu je potrebno njegovati barem jednom mjesečno, objašnjava Tajana. A klijentice znaju i dolaziti sa svakakvim voćem u kosi:

“Ja vam nisam pristalica prirodnih stvari jer onda mi klijentice dođu s komadima banane, jabuka, ne baš jabuka, ali recimo banane, jer su negdje pročitale, najčešće na nekom blogu, kako banana ima strašno puno proteina i daje sjaj, i to je sve divno, krasno, ali je onda problem maknuti bananu iz kose”.

Nema svadbi i svečanijih događanja pa se tako ne rade ni svečane frizure. Ingrid nam je otkrila otkud crpe inspiraciju za frizure: “Ja uvijek kažem da su naše novine Instagram”.

Zvonimir radi dosta s poznatim osobama te otkriva kakve su frizure kod njih in: “Čak se Sonja Kovač ošišala, iskopirali smo malo Melaniju Trump s frizurom to je to slojevito, postepeno šišanje. I Franka Batelić se ošišala postepeno”.

A kako njezini klijenti ne bi morali dugo boraviti u salonu zbog cijele epidemiološke situacije, Tajana koristi boju koja djeluje u samo devet minuta: “Nanošenje boje i pranje kose traje negdje oko 20 minuta, plus onda frizura, i to je onda sve zajedno, ako još imamo i šišanje, oko sat vremena”.

Cijela ta situacija s pandemijom nije im bila nimalo laka, potvrdila nam je Ingrid: “Bilo je dosta zahtjevno, padala nam je motivacija”.

Naši sugovornici rekli su i da nemaju problema odbiti nerealne zahtjeve. Tajana objašnjava kako joj je uopće raditi u pandemiji: “Meni se stvarno znalo desiti da po tih 8, 10 sati moraš staviti masku i onda vrući fen puše tako da sam znala dobiti neurodermitise, crvenilo oko usta. Onda sam si uzela vizir, a onda dobijem neurodermitis na vizir”, požalila se.

Ako dođe do još jednog lockdowna, Zvonimir kaže da se boji da će oštećenje kose biti gore nego u prvom. No, nadamo se da se to ipak neće dogoditi.


Komentari