(VIDEO) Fani Stipković vas poziva u borbu za obaveznu sterilizaciju

Foto: PR

Fani Stipković, sa svojom najboljom prijateljicom Sauri, poziva građane Hrvatske da pišu svojim gradovima i općinama da propišu trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, kako je to već učinilo više od 140 lokalnih zajednica.

“U Hrvatskoj ima na tisuće napuštenih pasa i mačaka, a u cijeloj Europskoj uniji ima sto milijuna napuštenih pasa i skoro dvostruko više napuštenih mačaka. Novi Zakon o zaštiti životinja konačno je donio alat pomoću kojega se može stati na kraj nastanku neželjenih štenaca i mačića, odnosno patnji životinja. Nemojte žmiriti na nepravdu”, izjavila je Fani u simpatičnom videu i podržala kampanju Mreže za zaštitu životinja.

“Video podrške koji nam je poslala Fani pomaže nam u osvještavanju javnosti o koristi i važnosti kastracije i otvaranju očiju nad velikim nasiljem prema neželjenim, a potom i napuštenim životinjama”, poručuju iz koordinacije Mreže za zaštitu životinja.

Fani Stipković i malena Sauri još su 2007. godine sudjelovale zajedno u kampanji ​Prijatelja životinja „Lijepa bez krzna”. Potpuno se razodjenuvši za jumbo plakate pomaknula je granice u dotadašnjoj borbi za prava životinja u Hrvatskoj te još tada postavila svojevrstan izazov ostalim osobama iz hrvatskog javnog života koje se još ne odriču mode kamenoga doba, odnosno nošenja krzna.


Komentari