(VIDEO) Balašević u novom videu ponosno nosi majicu s natpisom ‘Zagreb’

Bliži se zagrebački koncert panonskog mornara Đorđa Balaševića u Areni Zagreb, od kojeg njegove obožavatelje dijeli samo devet dana. Uoči koncerta njegova kći Jelena Beba Balašević snimila ga je mobitelom dok je potpisivao knjigu Tri posleratna druga i govorio o nadolazećem koncertu, a pjevač je za to vrijeme nosio majicu s natpisom ‘Zagreb’.

U videu je spominjao i svoje nove pjesme, a najviše je prašine već sada podigla pjesma “Dno dna”, pomalo politički intonirana. Iako nije otvoreno naglasio kome je pjesma namijenjena, mnogi će slušanjem vrlo lako prepoznati društveno-političku stvarnost susjedne Srbije.

Podsjetimo, Balašević je bio jedan od rijetkih pjevača koji je otvoreno govorio i pjevao protiv rata i nekadašnje vlasti u Srbiji. Tijekom rata su ga stoga i zabranili na državnoj televiziji. Prošle je godine pak u Hrvatskoj nastupio 4. kolovoza, dan uoči “Oluje” i velike proslave u Lijepoj Našoj, što je naljutilo Srbiju, pa i predstavnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, Milorada Pupovca


Komentari