(VIDEO) Ana Jembrek je operna pjevačica koja se u tinejdžerskim danima zavlačila među knjige i čitala ih do pet ujutro, a sad radi posao iz snova

Foto: Instagram

Nikad se nije ograničavala. Opera, knjige, YouTube kanal, blog i dizajniranje video igara samo je dio čime se Ana Jembrek bavi i u čemu istinski uživa. Umjesto da je u tinejdžerskim danima tulumarila, ona se zavlačila među knjige i čitala ih do 5 ujutro, a provjerili smo kako izgleda kad jedna operna pjevačica dobije posao u knjižari.

Ana Jembrek dokazuje kako se trudom i radom može postići baš sve što poželiš. Od malih nogu velika je zaljubljenica u pjevanje, ali i knjige. Ostvarila je san pa tako danas radi u knjižari, a poseban joj je gušt stati pred publiku i zapjevati.

“Jako sam ponosna na sebe što sam prevalila taj glazbeni put od zbora do opere. Proživjela prekrasne trenutke na pozornici, radila na nevjerojatnim glazbenim projektima i život mi je zaista bogatiji zbog toga”, kaže.

Biti sopranistica težak je životni poziv. Ana to zna najbolje. Nakon završene muzičke akademije zbog ljubavi prema poslu morala se odreći privatnog života, ali i svu svoju pažnju usmjeriti na očuvanje zdravlja : “To je bio atletski posao, kao da sam neka sportašica. Pjevači moraju biti u formi, moraju biti zdravi, moraju paziti na svoj glas, na svoj imunitet, ne smiju se izlagati dimu, moraju jako puno spavati i sve se podredi tome i društveni i privatni život. Ne bih baš hodala po kavama, što mi je danas zapravo žao, mislim da sam tu mogla malo manje paziti, ali generalno moraš, inače nema glasa na nastupu”.

Ova ambiciozna žena razmišljala je i o inozemnoj karijeri, ali ipak je presudila ljubav prema knjigama: “Ja nikad nisam bila previše ambiciozna. Volim pjevanje i publiku, ali nikad nisam na pjevanje gledala ‘uh, želim uspjeti kao operna pjevačica s velikom karijerom’, to mi nije donosilo radost”.

“Možda da sam otišla van, možda bi to bila lijepa karijera i uzbudljiv život, ali ne osjećam da sam nešto propustila”, dodaje.

Ani je otac prenio ljubav prema čitanju, pa ova mlada žena danas radi u knjižari u Zagrebu i upravo je tamo pronašla svoj mali dio svemira: “Za mene su knjige utočište. Mjesto u koje bježim, mjesto u koje se vraćam, nekakav dom u kojem pronalazim sebe, otkrivam sebe i kroz koje rastem”.

Ja sam se tu preporodila. Kao prvo, okružena sam knjigama, kolektiv je prekrasan, knjižara je fantastična i toliko su mi se otvorili vidici i toliko uživam u sigurnosti i sve mi se posložilo u životu od kad radim tu”, govori nam Ana.

Ana je i book blogerica koju prati više od 420 tisuća ljudi na društvenim mrežama, a dizajnirala je i video igre. Uskladiti sve obaveze ovoj mladoj ženi ponekad nije joj bilo najlakše.

“Vrlo često sam se lomila, ali treba ići dalje. Ono što je divno kada se baviš nečime što je kreativno je to što ti svoj rad na sebi možeš usmjeriti u druge radove i to jako pomogne da bi rastao u sebi. Do sad su mi se svi planovi izjalovili, na kraju krajeva radim u knjižari jer su mi se veliki planovi izjalovili i možda onda bolje ne planirati, imati neke želje i pustiti ih u svemir. Ako se ostvare super, ako ne, ne ovisiti o njima”, kaže.

Svojom pozitivnošću i vedrinom Ana je pravi primjer kako vlastitim idejama i kreativnošću možemo imati lijep život i uživati u stvarima koje istinski volimo: “Treba sve raditi s veseljem. Sve pristupiti s pomnošću. Najgori zadatak na svijetu može postati puno manje grozan ako mu se posvetimo s ljubavlju”.

Život je prekrasan. Pun je iznenađenja, nevjerojatnih stvari koje će ti se dogoditi, a da ih ne očekuješ bilo bi se šteta zatomiti u nekakve planove koji možda jesu ili nisu najbolji za mene. Tako da sam se odlučila prepustiti, do sad je išlo dobro, pa valjda će i dalje”, zaključila je Ana.


Komentari