VERA ČUDINA O 2022.: Gradonačelnik će ukinuti još neke beneficije, uzdrmati mnoge stolice, pučanstvo će burno reagirati

Foto: YouTube

Vidovnjakinja Vera Čudina za Zagreb.info podijelila je svoja predviđanja i rekla što stanovnici metropole mogu očekivati u narednih 365 dana pod vodstvom Tomislava Tomaševića. Osvrnula se i na pandemiju i na potrese.

‘Iduće godine dotrajale cijevi, i plinske i vodovodne, bit će zamijenjene u najugroženijim područjima grada Zagreba. Sagradit će se i novi park, te igralište za djecu koje će usput biti edukativne prirode. Pokrenut će se akcija uljepšavanja Zagreba uz obnovu asfalta, obnove fasada, te infrastrukturne izmjene. Na Gornjem gradu osjećam veliki projekt koji će zaživjeti’, kaže Vera i dotiče se gorućeg pitanja.

Kvaliteta života neće se popraviti

‘Što se tiče obnove od potresa, još će uvijek biti u pitanju sitnice, pa ćemo na to malo duže sačekati’, dodaje i govori predviđanje koje ne ulijeva nadu. ‘Kvaliteta života u Zagrebu neće se popraviti, nego će postati čak i nestabilnija zbog nedovoljnog interesa da se neke stvari dovedu napokon u red’, kaže i odaje zanimljive detalje.

‘Bitna promjena će biti u obnovi nekih dotrajalih škola, Crkvi, načinu poslovanja na tržnicama, te veća zanimacija za kulturna zbivanja. Posebno će izdvojiti neku izložbu koja će izazvati pompu. Porast turizma više nego inače zbog dobre promidžbe i uređenja nekih dijelova, posebice stare zagrebačke jezgre. Zagreb će oživjeti i dobiti neki novi tač, što se samoga grada tiče. Ali, ljudi neće imati tu živost u sebi, bez obzira na privlačniji dojam, jer će se i dalje po starom morati baviti opstankom i težim načinom života, te poskupljenima kojima nikad kraja, financijskim nedostatcima, te nabavkom lijekova kojima će nažalost porasti cijena. Izostanak empatije u međuljudskim odnosima ostaje i dalje, samo u još vidljivijem obliku’, kaže.

Prosvjed će užariti atmosferu

‘Najveći izazov bit će jedan veliki prosvjed koji će jače užariti atmosferu, te izmjena u gradskoj upravi povodom zaposlenika’, dodaje i osvrće se na gradonačelnika Tomislava Tomaševića. ‘Bit će dosta napada na gradonačelnika, koji će ukinuti još neke beneficije te uzdrmati mnoge stolice, na što će pučanstvo burno reagirati’, tvrdi.

‘Glavne smjernice djelovanja gradonačelnika bit će ulaganja u institucije i obnove, te restrikcije troškova. S njegove strane bit će i pozitivnih i negativnih iznenađenja, jer će najviše nastojati da preusmjeri ljude na novo vrijeme koje nas je zateklo nespremne za mnoge promjene’, kaže Vera Čudina i komentira podrhtavanje tla od kojeg svi strepe.

‘Podrhtavanja u Zagrebu će biti, ali okvirno manje-više stabilno, barem što se tiče glavnog grada’, kaže.

Tvrdi kako pandemija koronavirusa nije gotova. ‘Pandemija korona virusa nimalo ne ulazi u svoju završnicu, nego se pojavljuje novi oblik virusa s dosta potresnih slika’, kaže i dodaje kako se u narednih 365 dana neće pojaviti osoba koja će bitno utjecati na društvo i njegove mijene. ‘Još uvijek nitko bitan neće doći tko bi promijenio postojeću situaciju na bolje ili bitno utjecao na društvo u cjelini’, zaključuje Vera.

Komentari