VELIKO SRCE: Poznati zagrebački glazbenik priključio se akciji ‘Marijini obroci’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Humanitarna organizacija Mariji obroci izvijestila je u srijedu kako se poznati glazbenik iz Zagreba Mladen Bodalec, pridružio i njenoj aktualnoj kampanji Voli da bi živio. Živi da bi volio.

Bodalec, koji podupire Marijine obroke već punih osam godina, pridružio se i aktualnoj kampanji organizacije Love to live. Live to love. (Voli da bi živio. Živi da bi volio) pozivajući sve koji imaju više nego im je potrebno, da podijele s onima koji nemaju ni najosnovnije.

Humanitarna međunarodna organizacija Marijini obroci osigurava jedan obrok dnevno u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta, kako bi privukli siromašnu djecu obrazovanju. Poručuju da nastavljaju ispunjavati svoje obećanje svakodnevnog obroka za više od 1, 6 milijuna djece, iako su radi pandemije koronavirusa neke škole još uvijek zatvorene.

S obzirom da više od 60 milijuna djece koja su sada u osnovnoškolskoj dobi ne ide u školu radi siromaštva, rad Marijinih obroka zapravo tek započinje, navode iz te humanitarne organizacije, o kojoj se i o aktualnoj kampanji više može saznati na poveznici: https://www.marysmeals.hr/ i Facebook stranici.

U normalnim okolnostima, Marijini obroci omogućavaju svakodnevne obroke djeci u okviru školskih programa prehrane u 19 zemalja diljem svijeta, kad su se škole zatvorile zbog pandemije Covida-19, ta humanitarna organizacija dijelila je pakete hrane i higijenskih potrepština u lokalnim zajednicama.

Kroz te distribucije, nastavila je obuhvatiti gotovo svu djecu koja su i prije pandemije bila uključena u program prehrane.


Komentari