Veliki jubilej: 10 godina korporativnog volontiranja i više od milijun volonterskih sati

Posljednji dan svibnja L’Orealovi su zaposlenici još jednim volontiranjem obilježili 10. godišnjicu provođenja projekta Citizen day (Dan građana). Citizen Day je globalna inicijativa koja se od 2010. godine održava u svim L’Orealovim podružnicama, a u sklopu koje zaposlenici kompanije posvećuju svoje vrijeme društveno odgovornom djelovanju i time ističu važnost volontiranja i solidarnosti među ljudima.

Nakon brojnih uspješnih akcija u proteklih 10 godina, ove je godine velika volonterska akcija održana u Domu za djecu i mlade Laduč, u kojoj je učestvovalo više od 70 volontera te je donirano gotovo 500 radnih sati.

U sklopu projekta Citizen day zaposlenici L’Oréala zajedničkim snagama svake godine nastoje pomoći onima kojima je to najpotrebnije te povećanom pažnjom i različitim aktivnostima razveseliti i uljepšati dan što većem broju ljudi. Tako su zaposlenici L’Oréala Adria protekli petak u Gornjem Laduču u okolici Zaprešića proveli veliku volontersku akciju u sklopu koje su uređene zelene površine Doma, sanirani su pristupni putevi, uređen ružičnjak te nogometno i košarkaško igralište, postavljene nove mrežice na koševima i golovima, obojani zidovi i oprani prozori te osvježen dio drvenih površina interijera.

Ulažući svoje vrijeme, znanje i trud, volonteri sudjeluju u uređenju unaprijed dogovorenih interijera, eksterijera i hortikulture, ali i aktivnostima kao što su prikupljanja sredstava u vidu odjeće, higijenskih potrepština, namirnica za socijalno ugrožene skupine. Takvim su aktivnostima proteklih devet godina L’Orealovci podržali Centar Stančić, Caritas Zagrebačke Nadbiskupije, Centar za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje djece i mladeži Dubrava, Dom za djecu i mlade Tuškanac (njihova škola), Udruga Anđeli za djecu s posebnim potrebama, OŠ „Davorin Trstenjak” i „Ferenščica” u Zagrebu, Dječje kuće u Samoboru i Velikoj Gorici, SOS dječje selo Lekenik te Dječja kuća Borovje, Botanički vrt, Dječja kuća Zagreb, Pučka kuhinja Zagreb, Zavod za transfuzijsku medicinu i Dom za
stare i nemoćne Maksimir.

„Ideja dana volontiranja je da ljude potaknemo na kontinuirano pomaganje ali i druženje i stvaranje pozitivne energije. Zaista je malo potrebno da nekome uljepšamo dan i olakšamo svakodnevni život, a najveća potvrda za to što radimo upravo je osmijeh na licima onih koji su to najviše zaslužili. Vjerujem kako svatko od nas može pokloniti barem dio svog vremena kako bi pomogao drugima, bilo kroz korporativno ili osobno volontiranje, i veseli nas da već dosta kompanija u Hrvatskoj djelovanjem unutar svojih zajednica pokreću pozitivne promjene.“, istaknula je Irena Šarić Dombaj, direktorica korporativnih komunikacija L’Oreala ADRIA.

U svibnju je  L’Oréal Adria, s još 22 organizacije, potpisala i Povelju o volontiranju zaposlenika u organizaciji Volonterskog centra Zagreb i Hrvatskog Volonterskog centra. Ova Povelja prva je takve vrste u Europi, a jednako se odnosi na organizacije koje već imaju programe volontiranja, one na počecima ili one koje tek namjeravaju započeti te tako na aktivniji način sudjelovati u promicanju volontiranja. Kako organizirano volontiranje u organizacijama stvara dobrobit za sve uključene – zajednicu, poslodavce, ali i zaposlene potvrdili su sami zaposlenici L’Oreala koje upravo spoj zajedništva i plemenitog cilja motivira da svake godine zajednički dan posvete pomaganju drugima.

 


Komentari