VEDRANA RUDAN PRISJEĆA SE BUNTOVNIH DANA: ‘Kad je u Hrvatskoj bio zabranjen, ja sam ga prva pustila na Radio Rijeci’

Vedrana Rudan (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Spisateljica i kolumnistica Vedrana Rudan je u razgovoru za Gloriju otkrila kakvu glazbu sluša, priznavši da ima dvojicu miljenika – Boru Čorbu i Vicu Vukova.

“Bora Čorba, naravno, pjesme iz njegove ranije faze koje me uvijek dižu. Fantastični tekstovi, fenomenalna glazba, njegov napukli, mamurni glas…

Veliki umjetnik, veliki muzičar, veliki, veliki, veliki pjesnik. Volim i Vicu Vukova. Kad je u Hrvatskoj bio zabranjen, ja sam ga prva pustila na Radio Rijeci. Bilo je to prije negoli je u Hrvatsku provalila demokracija”, kazala je Rudan.

Osim glazbenih, progovorila je i o filmskim afinitetima, otkrivši da joj je jedan od najdražih filmova ‘Stranputica’ redatelja Alexandera Paynea.

“Preporučujem ‘Stranputicu’ s Paulom Giamattijem, Thomasom Hadenom i Sandrom Oh. Za sve ljude dobre volje, koji vole vrhunska vina, seks, fenomenalne kalifornijske pejzaže, odličnu priču, fantastičnu glumu.

Ovaj film, sad već klasik, depresivce će vratiti u život, a zaljubljenike života baciti u euforiju. Ne znam koliko sam ga puta gledala. Danas ću opet. Film veći od života”, poručila je osebujna spisateljica.


Komentari