VEČERA ZA PET Matija opleo po Biserki: Štrukli su bili presuhi i prezrnati, ona nije bila opuštena i porcije su bile prevelike

Foto: RTL

U utorak navečer u showu ‘Večera za 5 na selu’ domaćica je bila iskusna kuharica Biserka Zlatar iz Ludbrega koja je gostima ponudila tradicionalna jela, no unatoč dobrim komentarima nije osvojila priželjkivane desetke.

Domaćica Biserka dočekala je svoje goste u pratnji dvije male pomoćnice koje su za početak večere izrecitirale poznatu zagorsku pjesmu, što se svima svidjelo. Nakon aperitiva kuharica Biba je servirala svoje predjelo – zagorske štrukle sa sirom u kombinaciji sa špekom. “Štrukli su bili fini, možda je bilo premalo nadjeva, ali u kombinaciji sa špekom i vrhnjem je bilo fino. Od svih štrukli koje sam jela, ovi su bili za devetku, nisu bile za desetku”, rekla je Sanja dok je Zvonimir prokomentirao: “Štrukli su bili fini, ali moja baka radi bolje.”

Za glavno jelo domaćica je ponudila svinjski lungić punjen sa suhim šljivama i žgance od heljde. “Nisam još jeo šljivu u mesu, začudio sam se da to ide skupa”, rekao je Zvonimir, kojem se jelo ipak svidjelo, baš kao i Ivani: “Lungić je bio odličan i više sam ga pojela nego priloga, iako su mi i žganci bili u redu.” A Matija je kratko pohvalio: “Glavno jelo mi je bilo baš bomba!” No gosti nisu uspjeli isprazniti svoje tanjure zbog, kako su komentirali, prevelikih porcija.

Foto: RTL

Biserka je za desert pripremila čokoladnu tortu sa šumskim voćem i sladoledom koji je naizgled izgledao jako privlačno i ukusno, čak i Zvonimiru koji ne voli šumsko voće. “Razvalila si desert!”, pohvalio je Matija, a Ivana je tražila Biserku da joj spakira desert za ponijeti kući dok je Sanja komentirala: “Torta je bila dobra, čokoladna, fina, bombastična, kremasta, kalorična, ali previše poslije svega…”

Kad je stigao red na ocjenjivanje Ivana je Biserku nagradila čistom desetkom: “Tako sam se najela predjela i glavnog jela da desert nisam mogla pojesti.” Sanja i Zvonimir dali su domaćici ocjenu devet: “Sve je bilo super, ali malo prevelike porcije i preteška hrana slijed za slijedom.” Matija, koji je posebno pohvalio glavno jelo i desert, a onda je na kraju dao najnižu ocjenu: “Sedam, zato što su mi štrukli bili presuhi i prezrnati, Biserka nije bila opuštena i porcije su bile prevelike, ali sve je bilo super.” Tako je domaćica zaradila ukupno 35 bodova, a priželjkivala je četiri desetke i pobjedu.

Foto: RTL

Hoće li više sreće sutra imati Ivana ili su počele kalkulacije – pogledajte u ‘Večeri za 5 na selu’ u srijedu od 20.15 sati na RTL-U!

 

Komentari