VEČERA ZA 5 NA SELU Marinelin vegetarijanski desert nije oduševio gošću: ‘Smeđa boja na tanjuru, to ne ide’

Večera za 5 (Foto: RTL)

Prva domaćica u zadarskom tjednu u ‘Večeri za 5 na selu’ bila je wellness trenerica Marinela, koja je ostalim kandidatima i svojim novim prijateljima pripremila vegetarijansku večeru. Marinela je za goste pripremila predjelo po imenu Šarena Dalmacija, glavno jelo Podušeno Jadransko more i desert Bakina slatka tajna.

Salata s inćunima nije posebno oduševila goste, glavno jelo puno je bolje prošlo i svima je bilo odlično, a tufahije za desert također nisu oduševile sve goste.

Predjelo (Foto: RTL)

Nova ekipa upoznala se u kombiju, brzo su se sprijateljili i jedva čekali da stignu na večeru. Marinela je bila vesela i opuštena i goste je ponudila aperitivom. „Orahovac je bio odličan. Baš onako po starinski napravljen; dosta gust, aroma oraha savršena“, rekla je Marina, a Silvijani je limoncello ipak bio malo jak. „Više rakija nego limoncello“, komentirala je. Domaćica je za predjelo poslužila salatu s inćunima.

Marini se svidjela kombinacija okusa dok Silvijana nije bila oduševljena glavnom namirnicom u predjelu pa je rekla: „Za predjelo je inćun kao glavna rola ružan, smeđ, neugledan… tako da ga je spašavalo jajčeko, paprika… Ne samo za oko, nego i za nepce jer je preslan.“

Glavno jelo (Foto: RTL)

Filip je rekao da mu je predjelo bilo zanimljivog okusa iako nije ljubitelj inćuna i kapara, Marini i Mariju sve je odgovaralo. Marinela jeza glavno jelo poslužila škarpinu s krumpirom i mrkvom. Marini se svidjela riba, bila joj je puna okusa, a i ostali su komentirali kako je bila ukusna.

Desert (Foto: RTL)

Silvijana je bila skeptična da nije bila svježa, no bila joj je fina. „Glavno jelo je bilo lagano, laganog okusa, nijedan začin nije previše iskakao, jako je dobro uklopila sve komponente“, zaključio je Filip. Za razliku od laganog glavnog jela, desert je bio kalorična i slatka jabuka. Marinu je desert izgledom podsjetio na sarmu, a Silvijana je rekla: „Smeđa boja na tanjuru, oker, to ne ide. U mom spektru boja to ne može biti primamljivo za oko.“ Kad je probala, komentirala je kako joj je možda nedostajalo cimeta ili meda jer se osjetio samo orah, a Marini i Filipu bio je ukusan.

Večera za 5 (Foto: RTL)

Nakon večere došao je red na pjesmu, a potom i na ocjenjivanje. Za svoju večeru Marinela je dobila po desetku Marine, Filipa i Marija kojima je sve bilo ukusno i fino, a najkritičnija gošća bila je Silvijana koja je dala ocjenu osam i rekla: „Mladost još uvijek ne mogu nagraditi s većom ocjenom.“

Sutra kuha Silvijana, a što će pripremiti svojim gostima – ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’.

Komentari