Večera za 5: Glavno jelo bilo vrlo fino, ali obilno, od Liljane gosti imali velika očekivanja

Foto: RTL

Umirovljenica i ponosna baka osmero unučadi Ljiljana u Samoborskom Otoku četvrtog je dana ovotjednog natjecanja Večere za 5 na selu dobila priliku pokazati svoje kuharsko umijeće.

Najavila je kako će gostima ponuditi nešto što prije sigurno nisu kušali, a i drugi kandidati su od nje imali velika očekivanja.

Njen jelovnik sastojao se od predjela “Amerika na tanjuru”, glavnog jela “Zamotani čuček” i deserta “Rashlađeno ljeto”.

Svi su je pohvalili za stolom, ali lijepi komplimenti nisu se zadržali i na ocjenjivanju, gdje su čak i velike porcije bile zaslužne za bod manje.

Dok su se na večeri mogli čuti komentari poput „Najbolja večera do sada! Odlična večera! Ukupan dojam na nivou!“, Mario je dao devetku zbog tartara koji mu je bio previše ljut (na što se Ana našalila da je dobro da je preživio njenu indijsku večeru), a Mariji je porcija bila preobilna, zbog čega je Ljiljani dala osmicu.

“I šampinjone ne volim jer su mi jako teški“, dodala je Marija dok je objašnjavala svoju ocjenu.

Ipak, Ljiljana je oduševila Darinku i Anu koje su domaćici dale desetke.

„Najukusnije predjelo i stvarno mi je jako, jako pasalo.“, komentirala je Darinka pohane paprike punjene šunkom i sirom koje su goste dočekale na stolu čim su stigli, dok je Anu oduševio tartar.

Uz već pripremljeno predjelo, goste je dočekao i aperitiv: domaća rakija s aronijom  s paštetom od graha te ih ponudila domaćom rakijom, aronijom te kombinacijom višnjevca, orahovca i borovnice,a uz sve je gostima ponudila i paštetu od graha. „Probala sam paštetu od graha, baš je pasala uz aperitiv“, komentirala je Darinka dok je Mariju bila malo masna, ali dobrog okusa.

„Pila sam liker ili rakijicu od aronije – jaka, ali fina“, rekla je Ana.  i nakon zdravice sjeli su za stol.

Glavno jelo, piletina zamotana u pancetu, s njokama i umakom od gljiva (te pohani sir za vegetarijanku Anu), po sudu svih bilo je preobilno, ali jako fino (jedino Mariji nisu odgovarali šampinjoni). Darinki je ovo, kako kaže, bilo najbolje glavno jelo, a i drugi su hvalili domaćicu.

Iako su se prejeli, pa nisu mogli puno pojesti, svima je bio odličan desert sa šumskim voćem, pudingom, šlagom i keksom. „Okus je bio toliko dobar da sam uživao, samo sam zašutio i počeo uživati u njemu“, rekao je Mario dok je Mariji bio osvježavajući, što joj se svidio.

Ipak, Ana je imala sitne zamjerke.

„Bilo mi je malo prezgusnuto; i šlag, i puding, i malina… Baš je bilo jako guste konzistencije, a s obzirom na to da sam se toliko najela ranije, nisam to mogla procesuirati“, rekla je Ana.

Uz večeru, Ljiljana je pozvala i svirače kao malo iznenađenje, a gostima se svidjelo što je mislila baš na sve.

Ljiljana je svojom večerom osvojila 37 bodova (čime se plasirala na drugo mjesto, a na tronu je još uvijek Marija), a za kraj Samoborskog tjedna, za goste će kuhati Darinka.


Komentari