VEČER ZA PET NA SELU Obrat u zadnjem danu – Sanja za bod prestigla Matiju i osvojila 5000 kuna!

Foto: RTL

U ‘Večeri za 5 na selu’ ovaj su tjedan delicije pripremali kandidati iz sjeverne Hrvatske, a posljednja među njima bila je poduzetnica Sanja, koja je goste dočekala u naselju Dubrava Križovljanska.

Sanja je gostima pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Soli na rep, glavnog jela Plivamo kroz dobrote i deserta Skrivena vjeverica. Za paštetu od fazana gosti su imali sitne zamjerke, pastrva je dobro prošla, a kolač je oduševio sve. Sanja je na kraju dobila desetke od Ivane i Zvonimira, Biserka joj je dala devetku jer je smatrala kako je Sanja imala pomoć u kuhinji, a najkritičniji je bio Matija koji je dao osmicu zbog fazana pa je rekao: „Nikad nisam jeo fazana i mislio sam da će se osjetiti, ali uopće nisam imao dojam da jedem paštetu od fazana tako da sam se malo razočarao.“

Foto: RTL

Domaćica je izvrsno raspoložena dočekala goste i ponudila ih malo neuobičajenim aperitivima; malinom, mentom i likerom od gemaja. „Volim probati nove stvari“, zadovoljno je komentirao Zvonimir, a potom su počeli s predjelom – paštetom od fazana. Biserki je malo nedostajalo soli, a Zvonimiru je okus bio odličan. „Izgled predjela činio mi se jednostavan, ali je bio vrlo ukusan, a svima su nam se najviše svidjele rajčice“, zaključila je Ivana.

Za glavno jelo domaćica je poslužila pastrvu pečenu na dva načina i zapečeni grah s povrćem. Zvonimiru je pastrva bila ukusna, a Biserka je otkrila kako je već danas jela pastrvu i da je njezina sa žara bila bolja. „Okus glavnog jela bio mi je puno bolji od predjela i baš sam uživala u njemu“, rekla je Ivana, a Matija dodao: „Grah je bio malo ljući, ali nije mi to smetalo.“

Kolač s malinama i lješnjacima poslužen je za kraj večere, a svidio se svima. „Bio sam malo skeptičan prema malinama, ali one su taman između višanja i šumskog voća pa je u redu“, rekao je Zvonimir, Ivani je bio odličan, a Biserki fantastičan.

Foto: RTL

Domaćica je gostima podijelila kolače, a potom je stigla klapa Mladi veseljaki, koji su zapjevali na slovenskom jeziku i dirnuli goste. Uslijedilo je proglašenje pobjednika, a treće mjesto dijelile su čak tri osobe: Biserka, Ivana i Zvonimir, drugi je bio Matija, a pobjednica tjedna Sanja!

Komentari